ratamahatta написа:
Здравейте,
Определено мога да нарека изминалия сезон един от най-лошите при улова на клен в личен план. Както повечето от колегите ловящи по Струма около с. Невестино са забелязали през целия сезон реката течеше с цвят и консистенция на боза. Причината предполагах е "ровенето" из коритото на реката около с. Катрище. Товa практически обезмисли всичките ми излети чак до Патух. Наложи се да търся алтернативни места северно от Кюстендил. Почти всеки излет отивах с надежда до моста в Невестино и следваше бърза промяна на плана.
За капак преди 2 дни минах без въдица покрай едно от любимите ми места, които поради гореизложените причини не бях посещавал тази година и реших да се отбия да погледам реката.
Гледката ме втрещи, може да има логино обяснение за някои, но мен много ме ядоса.
Ето няколко снимки:
Тук реката се разделяше на два ръкава, но единия е преграден.
ПП: Някой има ли информация коя фирма върши всичко това и къде мога да попитам какво разрешително имат?
Малко си поиграх приятелю, за да се виждат фотките... картината е повече от втрещяваща..
Ликвидирането на Струма започна още от началото на 90-те.. горните течения на реката ги погребаха, сега довършват започнатото.. да не говорим че с беззаконията по
Лобош... тотално ликвидираха и малкото останало живот.
Невестино беше любимо място, за последно ходих там юли месец, отчаях се след като изпуснаха бозата и приключих... за съжаление трагедията на Струма и криминалните посегателствата над нея, не са от вчера.. и не фирмите са виновни, виновни са всички онези алчни елементи, които дават концесиите и разрешителните за криминалните им дейности..
Всичко се знае от власт-имащите.. но докато не почне да се търси съдебна отговорност от отговорните, нищо няма да се промени..
Стотици жалби се подават от кметства и граждани.. ефекта обаче всички го виждаме.