Привет, пичове,
Заглавието на темата сигурно предизвиква най-малкото усмивката ви, но не беше така и с мен, когато това ми се случи...
На последния риболов, който направих на Бистрака, миналата седмица, ми се случи следното нещо.
След като извадих един клен, към кило, показвах на един приятел с който бяхме заедно на този излет, колко е голяма устата на дзвера и как може да провери какво е яла рибата, без да се налага да му се реже корема и вади карантията.
Таа, използвах една от дървените лъжици за целта, направена от един старозагорски майстор, с която изтеглих стомашното съдържание на рибата. Оказа се, че не беше ял нищо освен водорасли. Но не това е интрересното. По-интересното беше когато, докато си вкарвах показалеца в гърлото на рибата, за да му демонстрирам как то се разширява, докато поглъща плячката, клена така здраво ме стисна с гълтачните си зъби, или както там се наричат, че като си измъкнах пръста имах две срезни рани, от които шурна кръвчицата ми сиромашка...
Таа, докато го пусках обратно във водата, макар и ядосан от факта, че ме ухапа, си помислих какво ли им е на всичките малките рибки, диви бишки, кучета, котки, орли, змии, гущери и настапени жаби, попаднали в тази черна паст, хехе ...
Та ми беше чудно, случвало ли ви се е подобно нещо?
Поздрави!
Радо Сървайвъра
П.С. Ехехехе, представам си, ако ме беше видел Кире, сигурно щеше да каже на случилото се: А, бре, Акуло, а бре дзверю, шо прайш там бре, бегай от там, че ки те изядат беляците жив бре, мискинин неден ...хехеее
|