Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:26 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 295 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 26, 2011 4:37 pm 

Цитат:
п.с. Късмет имате все пак, че съм бабоебец. К`во прайвахте, ако бях дедоебец?

-Приятелю, в такъв случай сам изниква отговора- да му мисли "Дедото", май :roll: :roll: :shock: :D :D
За да приключим темата- аз също взимам по някоя риба, и съм далеч от светец- просто при всеки излет ми става жал все повече..Безкрайно ме учудва, как все още нещо помръдва във водата.
Съседите сърби, на въпроса на един колега, защо са решили да забранят напълно прибирането на риби от една река, отговорили: "много сме- и по една да разрешиме за прибиране , няма да остане". Ние явно сме малко, така като гледам. Трябва по -яко ток, и ядрено нещо,по-така...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 26, 2011 4:42 pm 
Аватар

Муня рече:

"..Късмет имате все пак, че съм бабоебец. К`во прайвахте, ако бях дедоебец?"

Абе....ти си ни слабост, ко да те прайм :D :D :D :D !! Бат Данчо, аз съм решил проблемацията дженерално - одим си, пуам си и / понякога / прибирам само клян и совестта ми е спокойна...Виж, драмата при Истинските мухари е огромна.......Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 26, 2011 5:04 pm 
Аватар

Ето така се прави ! : )

http://www.vbox7.com/play:200f5b1e

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 26, 2011 6:21 pm 

Много лоша ще стане темата ,Бай Кольо..... да го оставим без коментар това.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 27, 2011 11:48 am 
Аватар

На мен ми е жал дори и за клендаците, а пък и те май са едни от най-бавно растящите. Трябва им по 7-8 години да станат около кило което си е доста за условията в които живеят .... По реките на които преди 15 години хващах по 400-500 грамови кленчета (на плувка в ония времена и с ръце (виноват :roll: )) сега няма по-големи от "цаца" което си е доста тъжно :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 01, 2011 12:34 am 

Нещо темата зацикля! До последното превеждане на норматива от Владо вървеше някак нормално. После се появи Джена Джеймсън, прибраните клянове по поръчка на входа на Бат Райка, африканския Лидл и т.н. Сериозни са нещата! Нидейте тъй!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 01, 2011 3:15 pm 
Аватар

Ваче, зациклянето е индуктивен процес, обективно обусловен от същия в "мухарското общество" и нормативната уредба, като продукт на отделитената система на "законотворците". В тази връзка Джена Джеймсън, Ейва Дивейн и Бони Бон са съвсем намясто, даже бих казал и на по-такова от риболова, като "краен личен акт"(ако се позовем на Сартр), който се е превърнал в по-скоро вербален, да не кажем схоластичен процес. Напоследък все по-често се замислям дали окончателно да му набия един "мощен седесарски шут" и да си остана с колекционерството и лаф-моабета. Общуването, както знаем, е изключително важно, защото ако се вярва на модерните социологически теории, е именно онзи фактор, който е превърнал маймуната в човек, както и обратното е валидно и по-често срещано.

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 01, 2011 6:13 pm 

Мунчо написа:
Ваче, зациклянето е индуктивен процес, обективно обусловен от същия в "мухарското общество" и нормативната уредба, като продукт на отделитената система на "законотворците". В тази връзка Джена Джеймсън, Ейва Дивейн и Бони Бон са съвсем намясто, даже бих казал и на по-такова от риболова, като "краен личен акт"(ако се позовем на Сартр), който се е превърнал в по-скоро вербален, да не кажем схоластичен процес. Напоследък все по-често се замислям дали окончателно да му набия един "мощен седесарски шут" и да си остана с колекционерството и лаф-моабета. Общуването, както знаем, е изключително важно, защото ако се вярва на модерните социологически теории, е именно онзи фактор, който е превърнал маймуната в човек, както и обратното е валидно и по-често срещано.

Иче, много лесно мога да ти отговоря. За вербално, бих добавил и орално флуидното. За общуването в мухарството - може и без думи. Може и с много . Да не давам примери.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2011 10:41 am 
Аватар

Колега Пигов, работата стана сериозна и след като ние аматьорите се "налудувахме", сега се захванаха професионалистите... :roll: Очакваме включване, но с оглед на новите предложения за промени в ЗРА нещата ще станат направо безсмислени...
Освен ако не се насочим към отглеждане на аквакултури (което не е разрешено в реките)... А това ми се струва невъзможно! :wink:

Дано все пак новите писма до Мирослав Найденов предизвикат някакъв вид замисляне над проблематиката на любителския риболов в речни условия... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 11, 2011 9:22 pm 

mecho puh написа:
Колега Пигов, работата стана сериозна и след като ние аматьорите се "налудувахме", сега се захванаха професионалистите... :roll:

Колега, Мечо Пух. Колкото повече ''професианлисти'', толкова по-добре!
Не нужно да слагам емотикони с усмивки.
Какво се прави тогава? Подписка, среща с депутатин или какво друго?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 11, 2011 10:21 pm 
Аватар

Колега Пигов, Ванка, адаш, искате твърде много от мен - аз не умея да гадая... :lol:
Надявам се скоро да мога да побеседвам с Ники Енчев (съжалявам, но още не познавам всички, иначе сме били заедно преди 2 седмици...)на живо и да му представя моите идеи (на лаик) за решаване на тоя нов проблем, наречен Закон за изменение и допълнение на ЗРА...
Всъщност нямаме време, тъй като тия текстове влизат в пленарна зала и като нищо ще ги "опукат" за 1-2 месеца... :roll:
Доколкото знам те имат съществуващ клуб и съответно могат да искат среща с М.Найденов , но това е само моя догадка.

Истината обаче е, че за такова начинание е нужна немалка финансова основа и осигуряването и във вид "удобен" за пред властите е от особено значение - нали знаете:"по ТВ-то всички голям го вадим, ама като идем в банята"... :lol: :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 21, 2011 1:15 pm 
Аватар

Цитат:
До

Г-н САВОВ

Относно:

Ваше запитване, получено на електронната поща на министъра на официалния сайт на министерството minister@mzh.government.bg
получено на 02.02.2011г.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН САВОВ,

Във връзка с Ваше писмо, постъпило в Министерство на земеделието и храните по електронната поща на министър д-р Мирослав Найденов, Бихме искали да Ви информираме, че:
Опазването на рибните ресурси и борбата с незаконния улов на риба е основен приоритет в дейността на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. Именно поради тази причина, в проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за рибарството и аквакултурите са предвидени редица изменения, целящи ограничаването на бракониерските посегателства и защитата на естествената популация на риба и други водни организми във водните обекти. На заседанията на работната група по изработване на проекта бяха обсъдени и взети предвид изложените проблеми и отправените предложения от риболовните сдружения. В тази връзка в ЗИД на ЗРА беше въведена забрана за осъществяване на стопански риболов във вътрешните водоеми на страната, забрана за използване на тройни куки, освен в случаите на риболов с изкуствена примамка или жива стръв, многократно беше увеличен размерът на глобите и санкциите за незаконен риболов.
Във връзка с предложението за изменение на текста на чл. 15а от Закона за рибарството и аквакултурите следва да имате предвид, че за разлика от изкуствените водоеми, в които рибните ресурси могат да бъдат предоставяни за управление и стопанисване от риболовните сдружения, реките са естествени природни обекти с национално значение и на практика е невъзможно към тях да бъде приложен предвидения в чл.15а от ЗРА режим. Няма как любителите риболовци да бъдат ограничавани и принуждавани да заплащат допълнителна „дневна такса”, за да извършват риболов в реките и старите речни корита, още повече че към настоящия момент законът им позволява да използват не повече от една въдица в тези обекти. Практически е невъзможно да се извършва и зарибяване на отделни участъци поради естественото движение на рибата. Заграждането на отделни участъци ще ограничи възможностите за естествено възпроизводство на рибата поради блокирането на миграционните й пътища.
Уверявам Ви, че установеното ползотворно сътрудничество между Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и представителите на сдруженията на любителите - риболовци ще продължи и в бъдещата ни съвместна дейност.

С уважение,
Кабинет на министър д-р Мирослав Найденов

Ето какъв "шамар" получих от г-жа Павлина Михайлова! С което още повече се затвърди мнението ми, че в България всеки работи това, от което най-малко разбира...
Болднатото е взето незнам откъде, защото аз такава дивотия не съм писал!!! :shock:
Относно това дали може или не може да се ограничават "любителите-риболовци" в нещо мога да изнеса цяла лекция на госпожата колко много неща могат да им бъдат забранени, разрешени или причинени! :lol:
Жалко е, че такива чиновници прилагат мерките по опазване и развитие на каквото и да е ... :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 21, 2011 2:45 pm 
Аватар

Цитат:
До

Г-н САВОВ

Относно:

Ваше запитване, получено на електронната поща на министъра на официалния сайт на министерството minister@mzh.government.bg
получено на 02.02.2011г.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН САВОВ,

Във връзка с Ваше писмо, постъпило в Министерство на земеделието и храните по електронната поща на министър д-р Мирослав Найденов, Бихме искали да Ви информираме, че:
Опазването на рибните ресурси и борбата с незаконния улов на риба е основен приоритет в дейността на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. Именно поради тази причина, в проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за рибарството и аквакултурите са предвидени редица изменения, целящи ограничаването на бракониерските посегателства и защитата на естествената популация на риба и други водни организми във водните обекти. На заседанията на работната група по изработване на проекта бяха обсъдени и взети предвид изложените проблеми и отправените предложения от риболовните сдружения. В тази връзка в ЗИД на ЗРА беше въведена забрана за осъществяване на стопански риболов във вътрешните водоеми на страната, забрана за използване на тройни куки, освен в случаите на риболов с изкуствена примамка или жива стръв, многократно беше увеличен размерът на глобите и санкциите за незаконен риболов.
Във връзка с предложението за изменение на текста на чл. 15а от Закона за рибарството и аквакултурите следва да имате предвид, че за разлика от изкуствените водоеми, в които рибните ресурси могат да бъдат предоставяни за управление и стопанисване от риболовните сдружения, реките са естествени природни обекти с национално значение и на практика е невъзможно към тях да бъде приложен предвидения в чл.15а от ЗРА режим. Няма как любителите риболовци да бъдат ограничавани и принуждавани да заплащат допълнителна „дневна такса”, за да извършват риболов в реките и старите речни корита, още повече че към настоящия момент законът им позволява да използват не повече от една въдица в тези обекти. Практически е невъзможно да се извършва и зарибяване на отделни участъци поради естественото движение на рибата. Заграждането на отделни участъци ще ограничи възможностите за естествено възпроизводство на рибата поради блокирането на миграционните й пътища.
Уверявам Ви, че установеното ползотворно сътрудничество между Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и представителите на сдруженията на любителите - риболовци ще продължи и в бъдещата ни съвместна дейност.

С уважение,
Кабинет на министър д-р Мирослав Найденов

Не разбрах сега Д.Савов ли е пуснал запитване или кой. От отговора да разбирам ли , че за друго не питано, а единствено и само за стопанисване на река, и ако е така - защо?
И сега имаме бегли расъждения относно "вземането" на река или неин участък .. . и съответно законово мотивиран отказ за който се предполагаше и преди.

Явно администрацията не и се занимава с нас , или пък чрез този подход си спестява работа. Лошо че се измъкват от всякъде.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 21, 2011 3:29 pm 
Аватар

Док, не е Данчо Савов, аз бях (Иван Савов) :wink: ! Писмото ми беше пълно с въпроси относно проекто-закона за изменение и допълнение на ЗРА, както и с ясно изразено одобрение относно намерението за забрана на "стопанския" риболов във вътрешните водоеми и на "голите тройки" и за двойно увеличаване на глобите!

Естествено там са си избрали само темата за чл.15а, но са я интерпретирали по начин издаващ пълно непознаване на материята!

Пуснах отговора им единствено за да стане ясно колко далеч от проблемите са тия хора... :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 21, 2011 4:46 pm 
Аватар

"Заграждането на отделни участъци ще ограничи възможностите за естествено възпроизводство на рибата поради блокирането на миграционните й пътища
Това много ме учуди :?: .Не знам как си го обясняват това.Взимането на участък не означава 2 стени и вода мeжду тях.Много странна логика :-s .Пък да не говориме за огромните бентове,който има...те не спират ли естествените преходи на рибата :?: .Вярно,намаляват силата на водата,но в случая говирим за рибата.
Не са прави :)

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Последна промяна crystal на Пон Фев 21, 2011 5:04 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 295 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа