Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:57 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Май 04, 2009 8:19 am 

И този събор отмина.Чудя се,откъде да почна...Докато пътувах/никога не съм бил във този край/,за пореден път се потресох от великолепната природа и жалкото чудовище,наречено "български туризъм"-един наистина достоен продукт на националното ни самосъзнание, изчерпващо себе си със три неща-строителство на хотели,частни мутренски замъци със надпис:"тук не е хотел",продажба във хотелите на замразени картофи-полуфабрикат,кебапчета и кюфтета, и сране-през останалото време..
Отново хора като Док Мишо,Бат`Райко,Росен,Наци ,бяха на висота като организатори...Някои биха казали,че те носят знамето на българското мухарство.За мен,те носят КРЪСТА на мухарството,към Голгота..
Опасенията,че вместо мухарски събор,ще стане търговски панаир,не се оправдаха-предлагането беше ненатрапчиво,разумно,ЧЕСТНО,всеки видя ,и пипна, каквото му хареса.
Избора на зала беше перфектен,което всеки оцени във дъжда :D
Условиятя за кастинг също бяха перфектни.
Много хора едновременно можеха да хвърлят,със предмета на своите мечти,което е и най-важното.
Вечерите преминаха по план-все пак,на маса няма кой да ни бие,факт :D :shock:
Остава да си пожелаем,догодина,живи и здрави, да сме повече,по-организирани, по-малко сърдити,и наистина да имаме повече поводи за гордост-я зарибявания, я ,дай Боже, съобщения за създаване на мухарска река...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 04, 2009 7:41 pm 

Макар че присъствах само първия ден, бях приятно изненадан от събора! Чудесна възможност да се видим с колеги и да си поприказваме за общото ни хоби, да пипнем и да видим това, което предлагат търговците, да "попием" нещо от можещите. Най-забележителното за мен беше приятелският и колегиален дух, който цареше и в залата, и на поляната за кастинг - като имам предвид какво и колко се изписа по форумите по повод този събор, направо ми беше трудно да повярвам, че толкова хора можем да се съберем, без да се караме за това кой е по-, по-, най-.
Благодарности към организаторите за това, че са жертвали собственото си време и нерви, за да ни направят съпричастни към това събитие!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 04, 2009 7:43 pm 
Аватар

Няма да е лошо и малко снимчици да има.И ние дето не бяхме да видим,да оплакнем окото както се казва.
Не всеки от нас можа да дойде по-едни или други причини.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 04, 2009 8:08 pm 
Аватар

Да, наистина е много приятно да се запознаеш с хората, които до този момент за теб са били само никнеймове!
Мисля, че организаторите свършиха чудесна работа за нас! Пожелавам им успех и занапред!
Не се подмазвам, затова че бяхме в една къща :)
В тоя ред на мисли...Роска...бате...сериозно се замислих за деца след този уикенд! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 04, 2009 9:08 pm 
Аватар

Аз за съжаление заради една сватба не можах да присъствам....Нямам късмет нещо с тия събори :( ....От няколкото организирани съм присъствал само на няколко :D :D :D ....

Не съм се и съмнявал,че на такова събиране цари приятелска и приятна атмосфера....Няма иначе как да е....

А ако пуснете и някоя снимчица да сплакнем окотоооооо......

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 05, 2009 5:36 pm 
Аватар

Здравейте молодци!! Преди малко се прибирам от ломския край и веднага качих стотина снимки във фотото :lol: :lol: :lol: :lol: . Повечето не са от събора, тая задача я възложих на жИнЪта и както винаги тя ме издъни :? :( :( ...не мога да разбера тоя навик да снима с една ръка, при положение, че апарата няма автоматична стабилизация :x :x :x :x :x :-s :-s :-s :-s . Предлагам на вниманието ви тези с по-прилично качество......затова пък по-късно в "Интересни снимки" ще ви напълня очите с гледки от тоя райския край на България :wink: :wink: !!

Сега по същество:

Поднасям личните си адмирации към организаторите на събитието, хората се бяха постарали максимално и аз лично нямам, а и не мога да имам никакви претенции!! За нашето моментно състояние даже бих казал, че сме си "надхвърлили боя", дето викат старите хора!! За мен най-важното бе, че се видяхме очи в очи с познати и непознати колеги и разменихме сладки приказки за хобито, дето ни тресе!!! Изборът на тазгодишните носители на наградите е повече от удачен!!

На второ място искам да изразя благодарността си към колегата Тодор Тодоров, без чието активно съдействие никога нямаше да онагледя по този начин темата на изложението си!! Тоше, задължен съм ти безкрайно!!!!!!!!!!

На трето, но не последно място - утре си имам Гошко и ще съм по масите :lol: :lol: :lol: , но в най-кратки срокове текстуално / а по възможност и визуално /, ще запозная всички съфорумци с изложението си на събора!!

И така, ето снимките:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Толкова от бат ви Райко за сбора....Поздрави на всички!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 05, 2009 6:16 pm 
Аватар

Благодаря на всички за прекрасното събитие!

Прекрасно място, добра организация, представителност и най-вече духа на разбирателство и толерантност по между ни.

-----------------------------------------------

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Живот и здраве да е , догодина пак!!!

Поздрави на всички.

П.С. Бате Райко, лохмора направо ме срази :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 05, 2009 9:53 pm 

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И ето защо Панега е забранена - ценен рядък ендемит е новият обитател на реката - т.нар. дъгова каракуда (Salmo carassius irideus M.) който бе открит при последните научни проучвания на ихтиофауната на р.Златна Панега от Иван Михайлов (затова e М.-то). Разбира се освен за научни цели със голям обхват реката остава забранена за простосмъртните риболовци..

Изображение

Изображение

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 06, 2009 7:48 am 
Аватар

Благодаря за снимките,момчета!!!
Като ги разгледах,все едно и аз съм бил там - Е не е същото но все пак е нещо.
Почти изпитах това което сте изпитали и Вие.Още веднъж БЛАГОДАРЯ!!!
Искрено се радвам за вас и съжалявам,че не можах да дойда.Но какво да се прави съдба.

Поздрави и живи и здрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 06, 2009 8:05 am 
Аватар

Благодаря,че споделихте!
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 06, 2009 8:35 am 
Аватар

Я и аз да напиша нещо.
Бях на събора и двата дни, е малко разпокъсано щото бях с една група малко далеч въобще от това хоби, но пък много силни в една друга част. Е те тази: <eating. Но това не е много важно.

Наистина искрени поздравления на организаторите. Не знам кой какво е очаквал, но за мен събора си беше екстра. Е със сигурност е можело и по-добре, но аз съм сигурен, че всеки следващ събор ще е по-добър от предходния. Най-важното е, че има такива хора като Роската, които /сигурен съм/ полагат много усилия за да ни събират на такива мероприятия.
Евала!!!

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 06, 2009 7:09 pm 
Аватар

Поздравявам ви юнаци за проведеното от всички Вас мероприятие и съжалявам много, че не бях там, но има препядствия пред които човек е безсилен. Надявам се, да се поправя за следващото такова събитие.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 06, 2009 8:16 pm 

Изображение

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Мааалееее Ванка....още малко и ще го изядеш да му се не види и републиканския.......5Х Смешник :lol: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 07, 2009 1:58 pm 

И аз бях на събора, макар и само първия ден. Наистина добре организирано мероприятие - поздравления за организаторите. Дай-боже догодина още по-добре! Най-важното за мен беше да се срещна със сродни души. Запознах се с двама троянци. Готини момчета. Оказа се обаче, че сред баш организаторите има двама ловчалии. Единият го знам отдавна - Иван Пигов, но за другия със голямо съжаление научих, че е ловчалия едва след събора - НАЦИ - син на уважавания в Ловеч и комшия Илия Найденов ( за съжаление вече покойник). Е, пропуснах да се запозная с него там, но се надявам като си идва в Ловеч, да се обади. Съжалявам също, че пропуснах да се запозная с емблематичната фигура - бате Райко. Не го видях в залата и около нея на 2-ри май.

Бъдете здрави всички и дерзайте! Пожелавам повече такива срещи.
А

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 07, 2009 2:47 pm 
Аватар

Ау като гледам тези снимки още повече ме хваща яд,че номожах да отида.Така е когато човек си намисли нещо и котка му мине път.За съжаление имах неотложни задачи.За това благодаря че със тези снимки ни правите съпричастни на събора.Исках да се видя със много познати и да се запозная със други,но следващият път.Евала на организаторите на лекторите,вносителите и т.н..Роската,Наборът/Бат Райко/,Мънков,Док,Наци,Кирето да не изброявам всички ВЕЛИКИСТЕ!Поздрави и дано скоро се видим!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа