Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Авг 03, 2026 4:18 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 26, 2009 11:54 am 
Аватар

Драгомир написа:
Изображение

Пак ще се намеся :oops: .

От математическа гледна точка горния запис е пълна глупост. Всеки знае, че на 0(нула) не се дели. Причината за това е проста:

n:0=? означава че се търси такова число ?, че ?.0=n, а такова число просто няма, защото ?.0=0 за всяко число ?.

Друг е въпроса при границите (който е учил Висша математика и по-точно Математически анализ ще ме рзбере). Записа:

lim (n/x) =
x->0

казано по-просто означава, на колко приблизително е равно това деление(частното) при х клонящо към 0. Думата клонящо означава, че х е мнооооого близко число до нулата,
например:0.000000000000000000000000000000000000000000....00001,
но никога не става нула.
Наистина 0.000000000000000000000000000000000000000000....00001 не е равно на 0, нали? \:D/
Тогава това частно става безкрайно голямо или казано на езика на математиката на безкрайност.
Пример:
Средно една година има 365 дни. Да предположим, че колега ходи всеки ден на риба, като не се взема пред вид забранителния период защото има водоеми, които за разрешени целогодишно :wink: т.е. n=365:

lim(n/x)=lim(365/x)= безкрайност
x->0........x->0,

защото 365:0.00000000000000000000000....00001=мноооого голямо число \:D/

Надявам да са се изяснили нещата :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 26, 2009 12:08 pm 
Аватар

Цитат:
Ivan VP:
Абе Дражко, малко не излиза сметката!
Пи - си е безкрайно число и като го разделим на 0 . Кв'О имаме?
Неопределеност!!!

При границите, крайно число върху число клонящо към нула не е неопределеност, а е безкрайност.
Основните неопределеност са: [0/0], [безкрайност/безкрайност], [безкрайност - безкрайност] има и други, които се решават, чрез свеждането им към първите две и прилагането на две теореми на Лопитал \:D/ .
Оопс отнесох се :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 26, 2009 12:45 pm 
Аватар

Горе долу от втори клас ни учат, че на нула не се дели. Но това не премахва математическата необходимост когато нещо трябва да се раздели на нула. В случая броя на излетите на броя риби :D . Също би възникнал математически проблем ако за три излета хванем две риби, тъй като броя/получения резултат няма да е от множетвото на целите числа и ще трябва да казваме : Хванах риба и половина.

Все пак формулата за броя на излетите разделен на броя на хванатите риби е взаимствана от тук.

Поздрави и дано всички стримери показани в темата се разпишат подобаващо :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 26, 2009 12:57 pm 
Аватар

Ванка привет, пуста математика- все забравям да ти кажа. Та "очите" са от същия магазин от който и заешките стрипове. Имат си и лепило по тях ама аз за всеки случай капвам капка канаконлит. При стримерите показани от мен съм пропуснал един важен детайл от изработката. Хубаво е след като се монтира дъбинга хубаво да се разроши, но тъй като бях омазан целия в лепило реших да пропусна този момент.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 26, 2009 1:16 pm 
Аватар

Колкото и да е смешно (според някои) очичките по стримерите за пъстърва чехите ги определят като важен тригер, но знам ли дали да им вервам :D :D :D

тези очички са хубави, но тяхното лепило не става когато се лепят връз дъбинг и друга негладка повърхност.
С цианакрилатни лепила обаче се хващат веднага.

Драго, дъбинга виж пак как го прави чеха, по-точно че е микс от заек плюс още нещо :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 26, 2009 3:00 pm 
Аватар

.. бах мааму, тази тема колко се е развила :-s

===========

Иначе за стримерчетата на Драго:
Драго, каква е призумцията да има очи + червена глава. Само едното не е ли достатъчно? Питам щото сега съм на тема стримери..
А за очите на щукарските стримери казват, че е добре да ги има. Там щуката се прицелвала.

Поздрави
А.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 26, 2009 4:02 pm 
Аватар

Цитат:
Колкото и да е смешно (според някои) очичките по стримерите за пъстърва чехите ги определят като важен тригер, но знам ли дали да им вервам smile_standard smile_standard smile_standard

тези очички са хубави, но тяхното лепило не става когато се лепят връз дъбинг и друга негладка повърхност.
С цианакрилатни лепила обаче се хващат веднага.

Драго, дъбинга виж пак как го прави чеха, по-точно че е микс от заек плюс още нещо

Здрасти Док.
За очите на стримерите хич не е смешно,а коѝто се смее е на грешен път.
Чехите не са единствените които ги смятат за важни.Може спокоѝно да им се верва.
Лепилото на тези очички не държи независимо по каква повърхност се лепят,затова е добре да се закрепят и с някакво друго лепилце,иначе ще ги загубим по средата на трасето.
Док нема ли да е по добре да покажете стримера на чеха,и да видим как е оргиналната рецепта за направата му вместо да си говорим закодирано?Щот така виж до какви слoжни математически изчисления се стигна.Можете ако искате разбира се да кажете и как се казва човека.
Цитат:
В зависимост от ляво или дясно ни е течението може да минем и с едно око като подаваме тази страна с окото към евентуалните риби. Проблема ми е че не съм измислил къде ще ловя с тях и за това мойте са двуоки а не циклопи

Еееееее Драго евала бате отдавна не се бях смял така. :D
Бих ти препоръчал да резнеш едно око на половина,така хем ше спестиш очички,хем ше може да вържеш и друг стример с второто оче без да ти се налага да ги праиш циклопи.
Като при единия стример можеш да ги насочиш половинките да гледат напред,на другия назад,така де знае ли чиляк отде ше доде атаката.Сега се сетих,че може и други два да се спретнат единия да гледа нагоре,че да знае га го атакува некоѝ орел рибар а другия да гледа надолу,щот знае ли се какво може да му искочи на стримерчето изотдолце.
Иначе добре си ги вързал поздравления.
Casian много хубави стримерчета си вързал,поздравления.Благодаря,че ги сподели.

Поздрави и живи и здрави приятели.

The life is too short to fish a bad Fly!

Последна промяна stoyan filipov на Вто Май 26, 2009 4:39 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 26, 2009 4:23 pm 
Аватар

Цитат:
А за очите на щукарските стримери казват, че е добре да ги има. Там щуката се прицелвала.

Здрасти Ачо.
Наѝ-добрите стримери за щучка по принцип са без очички.Интересно ми е къде ли се прицелва тогава тя?
Ето един такъв стример
Изображение

Поздрави.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 26, 2009 6:20 pm 
Аватар

За сега нямам паднали очи от стример в повечето случаи оставям стримера я по дъното или някой клон на храст :D .Очите ги закрекрепвам на дъбинга като предварително го напоя със смола и след това ги залепвам и заливам много тънко.От там на сушилнята и са готови за употреба.Играчката е голяма и не трябва да се прикалява със смолата.Очите си ги правя сам от ПВЦ фолио и различни размери замби зависимост от големината на муата.На скоро попаднах на 3D-фолио различни цветове и отблясъци ще пробвам като остане време.Драго стримерите ти са хубави ,но мисля ,че за очите само със секундно лепило няма да минеш ,като ги изкъпиш ще разберем да не говоря предварително :D Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 26, 2009 7:00 pm 
Аватар

casian написа:
Драго стримерите ти са хубави ,но мисля ,че за очите само със секундно лепило няма да минеш ,като ги изкъпиш ще разберем да не говоря предварително :D Поздрави

Я ги изкъпя я не :), вързах ги за проба и от любопитство.

Ачо за очите казват, че по тях се ориентира рибата как и къде да атакува (за жалост не мога да намеря къде го четох) а за оранжевата глава - кризааааааааа братя а руснаците вече не пращат без пари :lol: - само това имах в джоба като цвят и подходящ по размер. А и в някаква такава оранжева гама на откриването ги вадеха рибите а аз с моите нимфи седях и гледа, гледах и цъках с език.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 26, 2009 8:19 pm 

С риск да ме вземат за мезе, че цитирам точно този авторитет, но Гари ЛаФонтен също пише, че очичките на стримерите са много важни и това е мястото, към което рибата (пъстървата) насочва атаката си. Даже са правени експерименти, като очите са залепвани в задната част, при извивката на куката. Резултатът от тези експерименти - по-голям брой закачени риби.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 26, 2009 8:39 pm 

всички хищници,които съм хващал са налапвали рибката от към главата!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 28, 2009 2:11 pm 
Forum Admin
Аватар

Изображение
Изображение
Изображение

8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 28, 2009 3:19 pm 

Това горното ще стане и с полимера на Доктора Мишо си мисля

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 28, 2009 10:18 pm 
Аватар

Markony написа:
Това горното ще стане и с полимера на Доктора Мишо си мисля

Става и то много лесно защото няма лимит от време до започване на реакцията, т. е. можеш да си моделираш без притеснение и като си готов да го "светнеш". Отделно полимера на Loon запазва пълна прозрачност, но кой както му е кеф - готови от магазина или напарвени с мерак... важтното е да има игра :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа