Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Авг 04, 2026 10:03 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Започва се
МнениеПубликувано на: Нед Окт 17, 2010 8:15 pm 
Аватар

Иде зима,и след доставка на някой липсващи материали започвам леката подготовка за новия сезон.Приемам всички критики за подобряване на мухите. Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение.Снимките не са с най добро качество но апарата е нов и сега му свиквам ,а и осветлението ми е кофти.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 17, 2010 8:36 pm 
Аватар

Супер са,само ги подрязвай отдоло,да могат да лягат във филма равномерно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 17, 2010 10:03 pm 
Аватар

Мерси за идеята колега.Ето и малко нимфи. Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение .А тези двете са опит за копиране на показана от колега в друг сайт. Изображение Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 18, 2010 12:03 am 
Аватар

Привет Цене, екстра си започнал давай не спирай. Понеже предполагам че наистина очакваш критики ще ти спомена за фазановата нимфа аз как е правя. Не че твоята е лоша и няма да лови. Позлвам 3 максимум 4 фибри от фазана - отначало ще ти се стори прекалено малко и твърде недостатъчно но не обръщай внимание на това. Щом дедо Оли връзва с толкова значи няма да е зле. Следващоч момент е - започни да ги навиваш плътно от края на куката. Аз лично ги обръщам назад, фиксирам с конеца до самата извивка но преди нея. И най-важното е което гледам ти си го направил рибваш с телта обратно на посоката на която си навил фибрите за да стане тялото здраво.

По начина който съм описал фибрите не стигат като обем за кейса (капачето на главогръда) затова там взимам ново снопче с повечко фибри. Верно хаби се повече материал но поне действам и работя спокойно вместо да с епритеснявам, ще стигне ли, нема ли да е редко, нема ли да е късо.

Поздрави и бъди жив и здрав - и да пазите ония малките където ги пусна лятото ей :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 18, 2010 10:58 am 
Аватар

Здравей Драго.Мерси за изчерпателното обяснение.Направил съм и 20тина по описания от теб начин с по малко фибри.Пролета ще ги пробвам и двата вида как се държът на вода.А рибките ги навестих миналата седмица за проверка и видях доста дигания на мъници около 15 см.Дано изкарат поне до пролетта.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 18, 2010 11:23 am 
Аватар

Цецо, здрасти! Мухите са добри по мое скромно мнение :wink: Най-ми хареса елк хеър кадиса \:D/ и сдс нимфичката! \:D/
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 18, 2010 11:56 am 
Аватар

Жоро Стоянов написа:
Цецо, здрасти! Мухите са добри по мое скромно мнение :wink: Най-ми хареса елк хеър кадиса \:D/ и сдс нимфичката! \:D/
Поздрави!
Здравей Жоро.На елк хеър кадиса малко преди забраната на една рекичка при първия ми опит на тази муха хванах една 40 и една 35 см.Като за тази рекичка а и за мене това си бяха доста добри ,първата ми 40ка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 18, 2010 7:55 pm 
Аватар

Самият муховръз е удоволствие за мен лично съпоставимо с риболова,но имай в предвид и следното.Мой познат вързва мухи, толкова грозни,че можеш да различиш само дали е нимфа или суха,но не и вида,но има 10 пъти повече излети от мен и съответно повече хванати риби. Неиздребнявай на детайлите,отсвен за собственно удоволствие,но рибата я интересува най вече силуета,формата и скоростта на подаване да е със скоростта на течението. Успех.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа