Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:08 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Вто Окт 17, 2006 9:07 am 

А що не го направиш и в по-утежнен вариант. В смисъл, че ще имаш начин да облавяш и долните водни слоеве. Сигурен съм, че тая джаджа ще работи много добре, да не говорим пък за расперското мухарене, разработвано все по-добре от колегите - тоя стример направо ще къса глави там.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 17, 2006 2:36 pm 
Аватар

Здрасти Станиле.
Доста отдавна в един разговор Док ме попита как утежнявам стримерите си.На което му отговорих,че от един модел аз си правя по няколко броя които ги утежнявам различно,по същия начин постъпвам и с нимфите.
Показания от мен стример може да се утежни по няколко начина:първо на мястото на бялата прежда може да се навие оловна тел, като се заменят очите на стримера с оловни или като пред стримера се постави оловна съчма.Утежнението не разваля играта му във водата.Ако обаче поставим оловни очи те трябва да се поставят от долната страна на куката а не отгоре.

Поздрави.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 17, 2006 2:41 pm 
Аватар

Много красив стример Смити.Марабуто с играта си е незаменимо.Аз ползвам бели подобни на тези, но са със бяла лисича козина..Ще ги снимам и ще ги пусна.
А утежняването иска опит при самото замятане и и е според ситуацията на водоема.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Сря Окт 18, 2006 11:40 am 

stoyan filipov написа:
Здрасти Станиле.
Доста отдавна в един разговор Док ме попита как утежнявам стримерите си.На което му отговорих,че от един модел аз си правя по няколко броя които ги утежнявам различно,по същия начин постъпвам и с нимфите.
Показания от мен стример може да се утежни по няколко начина:първо на мястото на бялата прежда може да се навие оловна тел, като се заменят очите на стримера с оловни или като пред стримера се постави оловна съчма.Утежнението не разваля играта му във водата.Ако обаче поставим оловни очи те трябва да се поставят от долната страна на куката а не отгоре.

Поздрави.

То иза си помислих, че е по-рационално една примамка да съществува в няколко теглови варианта, ама се заблудих от това, че си акцентирал върху лекотата на стримера в показания вариант. А дали няма да стане, ако оловната тел е под бялата прежда, за да се запази и вида на стримера. За очите си прав, отдолу трябва да се сложат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 18, 2006 1:24 pm 

хммм, аз вече почти не правя стримери с утежнение... обикновено куките не са от най-малките /в моя случай номера от 1 до 8/ и евентуалното им утежняване за мене лично само излишно усложнява риболова.. ако се налага да ги топна по-дълбоко има по-удачни начини - просто слагам потъващ лидер, ако трябва и потъващ шнур, и с такава линия си меткам без никва опасност да се прасна изотзадзе или да си строша въдицата, при това на същата дистанция както с другите мухи...в краен случай може и некоя съчма да се добави.. щото ако намотам олово на стример 1-ца, треа да хода за риба с каска.. иначе марабуто според мен има добра игра в стояща вода, при бавно водене /тука схемите са доста/, или в река но на изтичане... докато в бърза вода, воден срещу течението, стример от марабу наподобява един пирон със съответния цвят и аз лично бих предпочел некви доста по-твърди косми в случая..
поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа