Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:20 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Авг 10, 2006 4:19 pm 

Здравейте колеги муари
Пише ви един новобранец със още треперещи ръце от случилото се
Та вчера 1 смяна на работа време приятно след работа минавам през вкъщи за обурудването и хоп на реката щото съм от Благоевград и тука около града съм обиколил почти всички перспективни места много слабо решавам да импровизирам отпрашвам в посока Кочеринските баластриери
Преди години там на реката имаше много хубаво место дето съм им разпирал муцунките на рибе на возене
Та отивам на реката що да видя от местото и помен няма имаше хубава горичка и храстче няма сега пичовете с багерите кооопали та се забравили
Почвам да мааам и хоп на едно место 4 5 мерни кефлета
Гледам по надолу една разточка 50 60 метра и като ги почна ви казвам меткане клен меткане клен и така нагоре по реката и хоп свърши разточката
Айде назад и пак отначало резултата 30 40 мерни кефлета и 4 около 35 40 см
И в този момент видях над мен мухар маа ли мааа
Отидох да го видя а колегата ми вика браво бе пич ти си ги разбил аз често идвам тука но такъв успех не съм имал
Запознах ме се и се установи че е от Дупница
Попитах го какъв модел е мухарката защото ми се видя хубава а той ми казва че това е Даймъндбек и струвала 600 долара
Но ми казва не е това важно аз съм хванал 3 риби а ти повече
Та те това е от мен не е важно с какво ловиш а как ловиш при това да избираш местата където мислиш че ще удари
И накрая печелившата муа осичка от тея Акулските дето наскоро ги пусна в града
Ей Акулски много хващат тея твоите муиии ееееййй

Поздрави и успех

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 10, 2006 6:01 pm 
Аватар

Евала бре Готин за разбиването \:D/ Кога ке дойдеш до Симитли да ти покажа мойьо БУМБАР с раничката ,та да видиш кефали.Там кадето си ловил наистина се е развалило мястото ,ама винаги си дава риба ,и да се пазиш от ЕДНИ драскачи ,да не ги заядеш нешто оти са калпави.А за Акулката НАШЕ момче от ПИРИНО :!: :!: :!: .Та каде етоя магазин в благоевград ,по точно оти непозновам улиците :?: Готин ако искаш да разбереш "каде спият кефалите по Струма "обадисе :?:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 10, 2006 8:13 pm 
Аватар

Добре си ги надърпал кефалите Тони, бравос.
След баластиерите ли беше по реката или преди тези места.

Поздрави.

П.С. Даймъндбек реално за 600$ няма...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 11, 2006 6:14 am 
Аватар

Тони, здрасти!!! Като притежател на вече дузина маркови пръчки ти казвам - няма никакво, ама никакво значение с какво меткаш - този въпрос вълнува само и единствено "задкормилното устройство" :lol: :lol: и никой друг, хеле пък рибките!!! Твойто приключение просто доказва тази констатация за пореден път!!
За осата на Радо нямама думи - нещо напоследък по брой уловени риби се доближава до любимата ми коркова красавица!!
Съгласен съм и с Д-р Мишо - колегата се е изхвърлил с цената, освено ако не я е купил от Англия - там има нещо гнило с ценообразуването:wink: :wink: Поздрави и все така да ги щипкаш по перките!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 11, 2006 7:54 am 
Аватар

Здравейте, Toni добре си ги надърпал ако се намери правилния подход и правилното място е и ако има риба де :) резултатите са ясни
ето
даймонда който между другото е много добра томахавка но както каза бате Райко задкормилното устройство е по важно, но има страхотна разлика между пръчките от стотина и пръчките от около 600 лв. Например на маойто пръчле нещо май не му пасна шнура и мятка много зле не се усеща натоварването на пръчката и все едно махаш с кол :) но един много добър мухар ми показа че с мойта пръчка може да се извади шнура Евала колега велик си, пробвах моя шнур с мухарка същия клас на сеидж направо не е истина причката така изстрелва шнура че не трябва грам да се натоварваш супер се държи и на близки и далечни дистанции номер едно :) затова си мися че и томахавката да е добра е доста важно а и още по важно е да ти пасне на самия тебе
Успехи и наслука :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 12, 2006 5:24 pm 

Колеги това засега е най добрия ми излет
За Даймъндбека на колегата нема какво да говорим но такава цена ми каза такава ви казвам
Що се отнася на д-р Мишо за въпроса ами Док като минеш жп прелеза место за баластриерите хващаш в другата посока ихоп на реката там е местото но вчера бях и реката като е придошла е развалила малко местата
На колегата от Симитли да знае че скоро ще му се обадя
Това е от мен

Поздрави и успехи за всички

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа