Привет на всички.
Тази забрана ми се стори цяла вечност..
Въпреки ангажиментите и липсата на време, успяхме да се организираме с Марто... и вчера отпрашихме към Марица.
Дъждът беше на косъм да ни провали тайната мисия, но май ръцете и на двама ни, яко ни сърбяха.
Посрещна ни валежна обстановка, хладното време ми подсказваше че работата ще е доста тегава.. но какво пък... екипирахме се набързо, по една биричка за тонус.. и директно у водата.
Мислех си че само ние сме щураците дето не ги плаши дъжда, но имаше и други ентусиасти дето си ловяха на плувчица.
Като слязохме в реката, Марто установи че мухите са му останали в колата... предоставих му моите да си избира.
Разделихме се аз нагоре, той надолу по течението... след това разменихме позициите.
За разлика от миналата година, сега се бях въоръжил с достатъчно боеприпаси, та си пробвах почти всички мухици.
Започнах с еленовата козина и не сбърках... още с второто мятане се ковна един дребосък... и се почна така, както дори и не бях мечтал..
Като мухи.. тези се оказаха най успешните.. разбира се и осичките се оказаха доста уловисти, както и няколко мокри дадоха добър резултат.
Ето и фотките...
Вечерта в събота, голямата ми щерка предложи да ми даде некъв дъждобран, за всеки случай... и като го извадих щях да падна
...
Почувствах се точно като сигнална ракета озаряваща с яркостта си коритото на Марица!!!
Ей го и Марто...
Реката си беше леко мътна, но доста спокойна.
Дааа.. започна да вали доста след обяда, рибата спря активността си и беше време да се изтегляме... наместихме се в крайпътното ханче.
И да знаете, че Траш Метъла има доста сходство с мухарството.. само че това само аз си го знам!!!
Марто се отчете много по добре от мен, дори закова една по здрава тупалка.. но той сам да си се похвали.
Поздрави и до нови срещи!!!!