Здравейте, молодци!!! Бат ви Райка се прибра преди два дни от прекрасна почивка в Пампорово....Колкото и кощунствено да ви прозвучи, към нейния край си рекох, че съм голям миндил - цял живот съм планирал отпуските по язовири или реки с оглед на рибарлъка, а всъщност в прекрасната ни страна има толкова хубави неща, които трябва задължително да се видят.....Винаги ще се намери време да се начеше и крастата....
Все пак по време на почивката отскочих за двайсет минути на един платен гьол на влизане в Смолян, пълен с хубави американки....За пръв път през живота си ловя на платен водоем, не съм почитател на тези обекти, но пък тръпката си е тръпка....Още ми се разтреперват колената като си спомня как напъваха добичетата.....
!! Само ще добавя, че проявих висок морал и самоконтрол - четири хвърляния, четири вземания, четири извадени риби....Ако бях продължил сигурно трябваше да оставям колата като залог.....
Както и да е!! Онзи ден отново отскочих до Искъра над Говедарци. Явно беше валяло в района, тъй като реката беше с една-две идеи по-висока от предишното ми идване. За моя изненада този път излязоха само балканки и то от участъци с бързо течение, за разлика от миналия път когато рибите взеха от "по-мазни" и вирести места...Стига приказки, ето снимките:
DSC04075 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04076 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04077 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04080 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04082 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04084 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04086 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04087 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04128 by
Rayko Zagorov, on Flickr
Обаче най-много се зарадвах ей на тоя мушморок, защото е страхотен обект за снимане:
DSC04122 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04125 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04134 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04133 by
Rayko Zagorov, on Flickr
Както си знаете, неочакваните гледки ме "преследват по петите"...Аз им бягам, ма те винаги ме настигат...И така, по едно време излязох от коритото на реката и хванах през гората.. В едни момент ни в клин, ни ръкав, на около петдесет метра от основното корито, попадам на някаква зеленясала локва, "зареждана" с речна вода от някакво миниатюрно течение..Таман я подминавам и с крайчеца на окото улавям движение...Заглеждам си и.....
DSC04117 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04116 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04115 by
Rayko Zagorov, on Flickr
Рибата е около 20-25 сантиметрова балканка, която се чувства прекрасно в тоя мини басейн!!
И накрая - да се чуди човек кое е по-красиво - пръта или камъка....
DSC04121 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04119 by
Rayko Zagorov, on Flickr
DSC04118 by
Rayko Zagorov, on Flickr
Момци, толкова от мен!! След малко тръгвам за Огняново, дано излъжем някой от тамошните титани!!