ТРИ УСПЕШНИ ИЗЛЕТА В КРАЯ НА НОЕМВРИ 2017 Г.
Здравейте приятели и колеги на риболова на муха.През последната седмица на ноември направих три риболова по Тунджа .Рибите се бяха групирали и вземаха лениво.Най трудно ми бе при първия риболов докато им открия зимното ,,леговище,,! Риболовствах в тридесет километров участък и само на две места имаше ,,гол след гол,,!Нормално за късната есен!Но мисля,че повечето от Вас затова и го харесват този есенен риболов.Трудното е докато човек ги открие риПките,а след това с часове може да се лови от едно и също место,нещо,като ,,приказка без край,,!
Риболовствах с две въдици, 3 и 5,6 клас ,,мухарки,, ,като използувах ,,задължителния,,за мен плетен повод,лидер от 0.20 влакно. Слука имах единствено на осичка на 12 номер,която леко потъва,но в никакъв случай не е мокра муха и на бръмбар на 10 и 12 номер.Пробвах и на ,,мокри,, и ,,нимфи,, но без резултат.
23 НОЕМВРИ 2017 Г
СТРАХОТНО ВРЕМЕ,ОКОЛО 15 ГР.,ПЕРФЕКТНА ТУНДЖА И АКТИВНИ РИпКИ
Риболовът ми започна със среща с местния пастир който ми помаха и ми пожела добра слука
Май с този ,,каубой,, ударих бинго в слуката!
Това бяха по читавите риПки за деня
26 НОЕМВРИ 2017 Г
Мъгла,студ и отново групирани рибета по същите места като преди три дни!
Според поверието срещата с коминочистач било на късмет!Явно срещата ми с този ,,мургав,, каубой,оприличен от мен на ,,коминочистач,, е била на късмет и добра слука!
Въпреки лошото време се получи един добър есенен излет с доста добри Тунджански риПки.
Въпреки лошото време улавяните риПки бяха с една идея по добри от преди три дни!
30 НОЕМВРИ 2017 Г.
В подножието на Сините камъни,между два порива на Сливенския вятър с мухарка в ръка!
Последни ноемврийски кефали почти при зимни условия- до обяд не вдигна повече от 3 гр.,а леко бръснещия Сливенски вятър създаваше усещането за минусови температури и ......въпреки тези усложнени условия имах рядко срещана за този период на годината слука!
Не ми се размина и среща с местният ,,каубой,,
Определено това бе най добрия от трите ми излета в края на ноември!Сега с нетърпение очаквам как ще се ,,отчете Тунджа през декември.
Поздрави колеги,
,приятно птекарване на 6 декември и не забравяйте,че къща риба не лови!