,, МУХАРСКА,, КОЛЕДА ПО ЛУДОГОРСКИ (ДЕЛИОРМАНСКИ) -27.12.2017г. Златаришка река
По традиция своя последен риболов правя в красивия Еленски Балкан в дните между Коледа и Нова година в зависимост от климатичните условия.Тази година ,,честта,, се падна на Златаришка река в района на Златарица и Джулюница .Имах честта да риболовствам в компанията на колегите от МК ,,Лудогорие,, Жоро Геров и Дидо Шефа.
С Жоро и Шефа пред красивата Златаришка църква
Жоро бързо,бързо ги ,,подкарва от ,,високо
Жоро
Шефа
В ,,бързината,, и мерака да риболовствам си бях забравил ,,мухарските доспехи,,-гащеризона и
обувките!
по маратонки и анцуг(добре,че въдицата си бе на местото)
Все още мъглата не се бе вдигнала и слънцето още се мъчеше да ,,пробие и се появиха първите ,,риПки,,
Слънцето се показваше от време на време,постоянно бръснеше вятър,нивото на реката бе малко високо,а температурата на водата бе в границите на замръзване -2,3 гр!Въпреки това имаше похвална активност от страна на кефала.В началото преобладаваха маломерните рибета,но след обяд си показаха ,,рогата,, и батковците.
Без предварителен сценарий се получи един ,,култов,,или по скоро ,,ритуален,, риболов.Не защото риболовствахме по тези свещени коледни дни,а заради ,,далдисването,, на Жоро в студените води на р. Златаришка!Който е ловил риба по тези места знае ,че това е може би най ,,хлъзгавата,, река в България!Аз имам над пет падания през годините!Този път увлечен в риболова ,,късата,, клечка извади Жоро,но можеше да е всеки от нас!Отърва се само със смяна на дрехите,без сериозно нараняване.
Това бе колеги за 2017г,поздрави,
и не забравяйте,че куща риба не лови!