Някои впечатления от мен от малкото ми (за кой ли път отново и тази година) излети по планински езера. Усещането да си там горе е невероятно зареждащо, дори и снимките не са в състояние да предадат всичко.
Тази година получих информация (благодаря Данчо!!), че сезонът на езерата е започнал по- рано заради топлата пролет. По тази причина първите два уикенда на юни направих два бързи набега на Йончево езеро, откъдето си тръгнах и двата пъти доволен.
След това разни ангажименти, пътувания и риболов по други дестинации не ми позволиха да се кача отново по планините, докато дойде краят на юли. Отново един бърз излет, този път на Пирин, отново красоти и риби.
За съжаление по пътя на връщане моята съпруга се подхлъзна на наглед безобидно място и резултатът беше счупен глезен на три места и необходимост от намеса на ПСС- Банско.
Задължително е на това място да изразя огромната си благодарност си към тези достойни хора, които не само ни помогнаха в труден момент, но го сториха с много човещина и добро настроение и при пълно себераздаване! Дано в държавата ни да има повече като тях!
В тази връзка ще си позволя два съвета, надявам се Радо да не се сърди:
1) Когато ходите по планините, правете си планинска застраховка. Дори и годишната струва без пари, но ви спестява сериозни финансови главоболия, а на хората от ПСС позволява да си възстановят поне ресурсите и разходите за спасителните акции. (Не
става въпрос за заплащане, защото те работят изцяло доброволно, а за покриване на средства за бензин, за специализирана екипировка, за медикаменти и превързочни материали и т.н., които иначе те трябва да плащат частично от джоба си.)
2) Имайте си едно на ум с туристическите обувки на голяма френска верига за спортни стоки, която се намира до околовръстното на София.
След тази случка по разбираеми причини и аз трябваше да вляза в бокса за доста дълъг период. Все пак в края на септември остана време и за още едно последно качване по езерата.
Дай Боже догодина повече! Рибите са си там и чакат....