Макар че закачих много такива, не успях да извадя нито една. Много се дърпат пущините-не съм виждал такова нещо!! Откачаха се дори от 14 номер Гамакатсу, с контра! По този повод Наско каза:
-"Толкова риби изкарахме по Босна и Австрия-без контра, на 18-20№, тука се откачат с контра!!"
Не са диви риби-всичко е зарибявано през годините, но са невероятно борбени.Чувствам се щастлив,защото кълването със засечка , и истински ВЗРИВ във водата ,и последващо 10 метрово бягство със 200
така вдигат адреналина, че може да получиш удар..Важното е ,че кълве, и то-у нас..Езерата, макар и пренаселени, и системно обезрибявани, са последното нещо,останало в някога наистина красивата ни страна.Не е малко, да може човек да се почувства като в Аржентина,на два часа с кола от столицата...Благословени сме.Относно зарибяването-парк Пирин пуска по някоя риба! Направи ми впечатление изключително засиленото присъствие на паркова охрана, и сериозното налагане на глоби и актове за замърсяване и палатки.Местните, разбира се, продължават да се държат като с бащиния, хората продължават да правят кочина, но все пак се вижда паркова охрана,което е напредък..
Разглеждайки си кутията с мухите, установих ,че мухата ,с която от 20 години имам успех по езерата, може да се каже , че е мое изобретение.Разработена е на принципа"колкото се може по-просто, и минималистично", и другия фундаментален принцип-"накарай мързеливия да работи, да ти даде акъл"
Ще я пусна поетапно, със цялата история- като ми върнат апарата от Австрия /в момента лови там/..
Мерси за комплиментите, приятели! Пожелавам и на вас подобни моменти.