Докато размишлявах, за живота, кризата, и так далее, и тому прочее, звъннаха едни славни личности, и предложиха да направим един планински излет...
Малко разнообразие не вреди, рекох си.. И, тази сутрин, със смесени чувства-поради смесеното време, акостирахме на паркинга на Мальовица.
Времето ясно показваше, че лятото свърши. Леденият вятър, и съобщението за сняг на Мусала ясно показваха, че,каквото станало -станало.
Природата бе умиротворена, Слънчо миролюбиво изгря , и напече. Леката есенна слана, хладният, кристален въздух, и разнообразните цветове на тревата, и цветята, правеха всичко нереално спокойно. Дишаше се , с пълни гърди. Започнахме изкачването към Йончево езеро. Колегите с повече излети наложиха сериозно темпо, при което килцата ми си дадоха мнението, но се аклиматизирах сравнително бързо..
Маршрутът мина без изненади. Минахме през обширното, умишлено пожарище от преди години. Това, което ни изненада, бе, че сред динозавърското гробище на разкривените, белеещи останки на клека, докъдето поглед стига, са поникнали ..върби. Природата тържествуваше, навсякъде имаше зелена трева, и -млада широколистна гора :
Езерото ни посрещна с добро ниво, след летните жеги, като нарисувано, и-със обичайното количество водорасли :
По пътя срещнахме още двама колеги, познати от муховръзите, които четат форума, но не са регистрирани.
Много съм щастлив, че колегата Г. Мутавджийски, на саморъчно вързани мухи,/дребни ручейници, със оранжев спектра дъбинг отзад/ откри риболова, и , общо взето ,се справи прекрасно . За голяма радост, кълвяха пуснатите преди година от "София-94" балканки, които са станали по 15см. :
Прекрасен е света на животинките-стига да не го замърсяваме, и прецакваме..
Излезнаха и 3- годишни сивенчета :
http://www.youtube.com/watch?v=VLFfQ5tGcCc&feature=youtu.be Аз също се разписах, със традиционната муха ..
Риболовът приключи бързичко, защото Георги трябваше да се връща.
На връщане се отбихме през Говедарци, и си хванахме риПки за ядене..
Прекрасно е да видиш, как пуснатите от теб рибки оживяват езерото..
Както е казал Р. Пен Уорън -"Ние сме длъжни да правим добро от злото, защото то просто няма от какво друго да се прави ".
Поздрави !!