Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Чет Апр 25, 2024 3:11 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Hand Made нещица
МнениеПубликувано на: Чет Апр 02, 2009 9:24 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:17 pm
Мнения: 556
Местоположение: Sofia
Да ви покажа някои неща направени в домашни условия:

1. Термометър за измерване температурата на водата.

Изображение


Изображение

Необходими материали:
- спиртен термометър, с диапазон от минус 30 и наколко до плюс 50 и наколко, свален от руски хигрометър.
- перманентен маркер Stabilo Mark-4-all.
- щипка от фенерче Maglite, най-малкия размер.

Помощни инструменти:
- "кръстата" отверка, необходима за изваждане на протектора на писеца на маркера (най-трудната част).
- бормашина и бургии за метал, за пробиване на дупки в областта на ампулата със спирта за обтичане на водата.
Поради причини, в които няма да задълбавам, при дупченето не се старах много и дупките "насвятках" "едно към гьотера. Можеше да са по-малки, а не нужно и да са толкова нагъсто.
- макетно ножче за прорязване на "прозореца".
И там има какво да се желае като изпълнение.
Та май ше има поправителен :)
Търся и нещо прозрачно, което да залепя на прореза за "прозореца".

2. Инструмент за изпъване на лидери.

Изображение

3. И още един, но от доста по-тънка и съответно мека кожа и не е толкова убобен за работа като предишния.

Изображение

И накрая ......

Изображение

домашно приготвен хайвер от пъстърва :wink: ....

Майтапът на страна, но дъговата пъстърва от рибарника в Златна Панега, в момента е пълна с хайвер.
Хайверът се вади от рибата и както е в ципата се потапя за няколко секунди във вряла вода. След което върху метална цедка (добре е да е по-плитка и с по-голялям диаметър) под течаща вода се разкъсва ципата и с внимателно търкане с пръсти (така че да не се смачкат зърната) се отделят зърната от ципата (ципата полепва по цедката). Почистените зърна се осоляват в съд или бърканче и се поставят в хладилника. След няколко часа може да се консумират.
За съхранение повече от няколко дни, трябва или да се посолят повече и да се залеят с олио (пресолени обаче не са много приятни) или да се стерилизират (запечатване в бурканче и варене).

Консумира се на препечени филийки с масло и водката да е студена!!!

Добър апетит и наздраве :) :) :)

_________________
Каквото правиш, прави го добре!!!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
cron
phpBB © 2004-2015 Радослав Кискинов