Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:18 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 01, 2011 6:02 pm 

Здравей Веско.Харесва ми как е станала пръчката.Макародържача и дръжката са станали супер.А какво е дръвцето за макародържача много ми харесва аз съм решил с черно дърво/ebony/ да го правя.Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 01, 2011 9:55 pm 
Аватар

Здрасти Митак,
Това,което съм монтирал е от бат Райко,някакъв много твърд корен е.Доколкото разбрах ,спечелено от Ибейката. \:D/ Другото е от парче от тик,което отрязах от част от дъска за настилка.Продават ги при паркетите.Абаноса е много добро решение,но в Хасково нямаха в момента и не се знаеше дали въобще скоро ще докарат... :cry:
Айде,стегни се и завършвай твоята бамбучка,че нямам търпение да я видя готова.
Поздрави!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 02, 2011 5:35 pm 

Ми то стана сума ти време откакто я почнах но се вижда края не знам кога ще е обаче :lol: .Залепил съм втулките и пробвах5–6 вида конци но нещо не ми харесва как става цвета след смолата и ще купя още конци и смола за запазване на цвета и пак проби.И водачите които купих понеже имат закръгление отдолу реших да не ги слагам и съм се чалнал да правя и водачи.Ти ползвал ли си нещо за запазване на цвета на коприна дай акъл.А за Недю и други които се интересуват тонкин може да се намери и по сайтовете за изработка на лъкове там има и смоли за залепване на пръчката .Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 02, 2011 8:35 pm 
Аватар

Здрасти Митак,
Ползвал съм колор презървър/за запоазване на цвета/,но не на тия пръчки,които съм правил напоследък.Предпочитам без него,защото когато не го ползваш конеца дибива прозрачност и става по-добре.Според мен.Колкото до водачите,аз направих обратното-на стъклото бях сложил водачи на Snake Guides,които са плоски отдолу,защото са изключително за бамбук.НО въпреки трудностите при връзването на И.Михайлов му харесаха много и той също си взе от тях.Ако твоите са техно производство и не ги ползваш,аз бих ги купил веднага. С каква смола правиш опитите? Аз правих водачи,но не ми харесаха въпреки,че са много по износоустойчиви от предлаганите.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 03, 2011 1:25 pm 
Аватар

Здрасти Митак,
за запазване на цвета на конеца, колорпрезърва е за тая работа, но при него има един недостатък - запечатва конеца и след това той не попива от смолата. Ако не го ползваш, конеца попива от смолата и добива прозрачност. Така цвета на конеца се променя в отклонение в зависимост от основата т.е. цвета на бланката. В повечето случай на мен ми харесва комбинацията: светла бланка - кафяв, черен, зелен или червен конец и по-тъмна / тъмна бланка - малинено червено, кафяво червено или златисто (тук ефекта се постига с колорпрезърв).
Имам едина коприна която е кафява, но след заливката придобива оттенък на бордо, те тук съм връзвал с нея

Изображение

Ако ти харесва цвета, имам достатъчно :D

п.п. Веско, тия водачи дето са с равни крачета мисля, че се водят английски стил.

Поздрави,
А.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 03, 2011 4:43 pm 

Здравей Веско.Водачите са от въпросната фирма 1-0 3бр. 1 1бр. 2 3бр. 3 1бр. и върховият е 5,5 размера на тръбичката аз няма да ги ползвам ако ти харесват като размер за някоя сопица нямаш грижи.Смолата е pro-gloss ls.Здравей Ачо нещо не си падам по червеното мисля за зелено с черен кант или кафяво с тъмно кафяв кант,светло зелено с тъмно зелен кант.Ето тук http://www.rodbuildingforum.com/index.p ... =eden+cane е обяснено как на прозрачна заливка правят кант по средата с цветен перманентен маркер,още нещо за проба :lol: Аз пробвах прозрачна заливка но със натурален цвят на коприната че по форумите четох че ако е бял може да остане някакъв бял оттенък в дълбочина и стана добре но нещо не ми харесва може би ако ползвах черни водачи или при по тъмна бланка и хром водачи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 03, 2011 9:34 pm 
Аватар

Митак,вземам водачите.Ще уточним как.Тва с маркера само се заражда в съзнанието ти особено когато видиш прозрачни заливки с тясна цветна ивица в средата. :wink: Нямам опит със смолите на Seymo. :cry: Нямам вече и Вивател-ски номер...
Успех и не бързай със заливките докато не ти харесат пробите.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа