Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 10:01 am 
Аватар

МЪДРО! \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 4:44 pm 

ТОЗИ ФОРУМ СЕ Е ИЗЧЕРПАЛ И ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ
Леле каква полемика за една пръчка вие рибари ли сте или писатели.
Момчета ходете на риба и се радвайте на въздуха на природата не се карайте така нищо няма да постигнете.
Извинете за поучението но от тук пишещите само д-р Мишо е по-стар от мен за това си позволих да ви напътствам
Поздрави от Ники Гергов

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 10, 2008 10:30 pm 
Аватар

Здравейте ,
и аз съм на същото мнение като калегата Гергов и Илиан , е не да закриваме форума. А да обърнем повече внимание на муховръза и риболова .
Май зимното време ни дойде в повече , дано времето се оправи по-скоро защото имам чувството че трябва да правим събор за сдобряване между колегите :?
Това лошо време се отразява зле на всички , обстановката се нажежава от излишни спорове..
Колеги връзвайте мухи не се занимавайте с глупости , защото това лято ще ни трябват/ мухите разбира се :D /.

Поздрави и връэвайте не си губете времето !!!

http://pi-landingnets.dir.bg/ - нашите ръчно изработени кепове
http://myfreetime-pepito.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2008 2:31 am 
Аватар

pantasy написа:
d_a_m_i_a_n_o_v_ написа:
Ууууау,що не видех мухарка в клипа :roll: :lol: много мъжествен колегата уа :-s

Това е Джими Съмървил бе !!! :shock: Той колега ли ни е? :lol:

Ми нали казахте,че прилича на Баракудата :lol: :lol: :lol:тоест Баракудата прилича на него,така казахте :lol: :lol: :roll:

пп.Нищо лично :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2008 8:26 am 
Аватар

Спокойно ходя за риба повече от колкото някой от вас могат да си позволят Дамянов......................

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2008 10:05 am 
Аватар

Добро утро и от мен... аз продавам мухарка а не правя политически проблеми от национален характер. Всеки е прав да има мнение по въпроса за родбилдинга. Така или иначе пръчката е стъкмена от Пигов и не виждам защо да го крия. Ако някой има интерес ще я огледа и сам ще прецени.
Малко ме е яд че така се получи с тази мухарка. Извинете ме.

А за мухите, който може ги връзва , аз само гледам :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2008 10:50 am 
Аватар

Божо каза:

"Малко ме е яд че така се получи с тази мухарка. Извинете ме."

Бате, нито трябва да те е яд, нито трябва да се извиняваш за каквото и да било!! Пак казвам - човека, който купи тази въдица, ще бъде безкрайно доволен от качествата и!!!! Казвам го като човек, който разбира от пръчки / за пръв път се самопохвалвам, но случая е такъв 8) 8) /!!! Отново моля Радо да "кръцне" развихрилите се коментари и да ги "метне" в билдинга, а тук да си остане чисто търговската информация!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 11, 2008 9:24 pm 
Аватар

barakudata написа:
http://forums.akulata.com/viewtopic.php?t=4362

...Не знам защо се говори във форума , че Пигов може да връзва тояги, не подвеждайте хората да им съсипва бланковете!...

Аз имам сменени водачи и преработена коркова дръжка от "набедения" мастер Пигов на един Шекспир Оракъл и резултат беше страхотен! Жалко че пръчката е вече с друг собственик и не мога да пусна снимки. При първа възможност ще го направя.

Сменяни са ми водачи и от друг много уважаван мастер и той се справи със задачата доста по-зле от Пигов.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2008 12:32 am 
Аватар

Досега не писах, защото темата беше в друга рубрика. Аз лично много харесвам въдиците на Рейншадоу. Мисля, че изнамирането на тези бланки е много добро попадение на Иван ВП . Мятал съм с тази на Д-р Мишо и твърдя, че е перфектна! Усетих въдицата много добре още на второто премятане на шнура( бяхме на Пасарел) и въпреки надвисналите клони насочвах мухата с лекота и в най-малките кьошенца. Риболова с нея наистина може да те накара да се отпуснеш и да усетиш комфорта от добре работещата система- тогава концентрацията се отправя към рибите и може да се получи един наистина майсторски риболов. Тези бланки не са издокарани на външен вид, но това не им пречи да бъдат стилни- това, че са по-"натурални"- без много лакове, мен дори ме кара да ги възприемам като изтънчени и 'куул".

А работата на Иван е обидно да се коментира по отрицателната презумпция- "за да съм добър, другия трябва да е смотан". Чест му прави, че запази достойнство и не допринесе за негативизма на някои моменти.

Колкото повече билдъри пишат, толкова по-добре. Всеки може да се научи от другия. Ако е достатъчно голям за това.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 12, 2008 2:26 am 
Аватар

Владо здрасти, мнението ти съвпада с това което на няколко пъти се канех да напиша, но нямаше как де мине без залпове, та изчаках да поулегне първата вълна.
Първо за моята пръчка -тя а е от бланки Неткрафт IM6, американски, по-леки от тези на Батсон и донякъде идва малко по-бърза, което за мен я прави още по-добра.

Да си дойдем на думата за рейншадоу бланките RX7 - както казваш са семпли. Аз ще добавя и много здрави и по мнения от болшинство американски билдърски форуми са може би оптимален избор за цена/ качество. Почти са на горната граница на класа си т.е почти един клас отгоре. Двуснадковите са с великолепна крива на натоварване, но шипинга им до БГ е по-солен.
Модела 7.9 3 клас на две парчета за мен е класика в жанра.
За съжаление от тази година и триснадкови комплекти няма, а бяха страхотни ...

Поздрави.

П.С. Изработката на самата въдица за мен освен майсторство е и творчество. Идеята е да се създаде нещо различно от фабричното като максимално се достигне индивидуализъм за собственика на пръчката. В този ред на мисли не приемам маргиналното отношение към положения труд на билдъра(противопоставяне пък ми звучи съвсем инфантилно).Напротив, чрез спокойна дискусия и обективна оценка ползата ще е в пъти повече за всички ни.
Еуфорията на баракудата (Богомил) и тактичното замълчаване на Пигов имаха и положителния ефект за форума да се заговори повече за родбилдинга у нас. Докосването до първите въдици Рейншадоу и Г.Лумиси направени от бланки дължим на Иван Пигов. Включването на колегата фантомас (Иван Михайлов) пък доказа колко знайни и незнайни творци на уникати са останали в страни от прожекторите на "сцената" като ни показа първия вързан Сейдж от бланки от топ серията на фирмата.
Появиха се и нови резултати от Росен(Русе) и Илиян(Плевен) което лично мен много ме радват.
Машинарии, химикали, коприни , компоненти , мнения и съвети ... ИДЕИ!

Нека нещата се развиват!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 13, 2008 9:03 pm 

Ейййй, отдавна не бях влизал тука, то голямо изтрещяване станало. Ама немам време да се включвам и аз квато съм драка, че съм с 14 риболова от началото на годината, кой от кой по-качествени.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 14, 2008 11:34 am 
Аватар

barakudata написа:
Спокойно ходя за риба повече от колкото някой от вас могат да си позволят Дамянов......................

Тва на мен ли го казваш :roll: аз мога да ходя за риба по 3 пъти на ден,стига да има къде :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 3:21 pm 

Айде да видим сега, кой е по-най.....
С приятелски поздрави на всички приятели риболовци :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 17, 2008 8:30 am 
Аватар

Док каза:

"Появиха се и нови резултати от Росен(Русе) и Илиян(Плевен) което лично мен много ме радват.
Машинарии, химикали, коприни , компоненти , мнения и съвети ... ИДЕИ!

Нека нещата се развиват!"

Това е - всичко друго е "..суета сует", както се казва 8) 8) 8) !! Поздрави на всички Мастъри на конеца и смолата :lol: :lol: :lol: !!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа