Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: за бамбук
МнениеПубликувано на: Чет Дек 11, 2008 6:25 pm 

Спомням си че имаше питания от къде и за колко пари може да се закупи бамбук и понеже съм се чалнал на тази тема ,мисля да се пробвам да правя бамбучка та проверих за бамбука от златната вещица най евтиния вариант и съответно най некачествения излиза около 100лева.Питах и Andy Royer там ще има към февруари и десет пръта по 12 фута са 200 долара плюс 320 <mazohist долара за доставка до софия със самолет, със кораб сигурно ще е по евтина но дори и тази цена,за един прът е около 75 лева.И след толкоз подробно описание се търсят още болни мозъци да си делнем 10 пръта че ще са ми малко множко откъде мангизите .Ми тва е дано не съм сам с лудостта си :lol: А жена ми ако разбере цената ще ме добара с някой прът а колкото са здрави направо не ми се мисли \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 11, 2008 6:32 pm 
Аватар

Митко сложно начинание,но ако се наивеш,да ми направиш сопата срещу заплащане,брой и мен за една пръчка.
Не съм се ровил,но ме интересува какъв клас ще да е,мен мем устройва нещо от сорта на #4-5.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 2:18 pm 
Аватар

Ще взема 1 брой.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 2:25 pm 
Аватар

В краен случай предлагам да си ги разделим.Трудно ама много трудно се издъжа на такъв наркотичен глад.Единственото спасение е да хванем бамбука.
Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 10:35 pm 
Аватар

Митак,само ще добавя,че такова нещо като евтино и качествено НЯМА!!!.И добавям- не се хвърляй на некачествените заготовки/Culm/.
Аз в момента събирам компоненти за едно "стъкло" и каквото и евтино да съм поръчал съм съжалявал. :oops: Едно уточнение-само шайбите корк за дръжката ми струват близо 70$ с доставката.
Ако все пак решиш да поръчваш аз ще взема поне едно парче бамбук.Но пак ти казвам,не рискувай! "Вещиците" знаят какво правят!!! \:D/ .И друго-що не си поръчаш направо готови бамбукови бланки?После ще минеш през другите нива. Без връзка-пред мен на таблото висят едни водачи на уж добър производител,които не са за мен.Само като ги гледам от около метър и се дразня на ужасното ниво/качество/.Иначе са евтини и едновременно доста над нивото на масовите такива.
Желая ти успех !
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 11:03 pm 
Аватар

Мдаааа......тъдява съм много съгласен с Веско - пичове, бамбука е нещо необятно като Вселената и го казвам без капка насмешка или ирония. Смея да твърдя, че знам доста неща за стария карбон, някои неща за фибростъклото, но когато стане въпрос за бамбук пристъпвам плахо като нестинарка по въглени :? :? .
Лошото в евтините варианти е, че "опарвайки" се с подобни неща ви се отщява въобще да се занимавате повече...а истината е съвсем друга. Идиалният вариант за всеки, който иска да разбере що е то качествена бамбукова пръчка е да има възможността да пометка с бамбука на Веско / някакво Харди беше...не помня модела :oops: :oops: , но още сънувам изработката и окомплектовката на пръта :lol: :lol: /. Та пометквайки с такава пръчка имате отправна точка за това що е то бамбук и има ли той почва у нас :lol: :lol: :lol: .
Съгласен съм и за Голден Уич - това са едни от най-тачените и талантливи независими щатски билдъри и производители на компоненти и по мнение на задокеанските колеги предлагат чудесни неща на добри цени.
Принципно адмирирам всеки стремеж към нова убавиня, независимо карбонова, стъклена или бамбукова е тя :wink: :wink: !!!!! Поздрави и успех в начинанието!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 8:38 pm 

Здравейте и благодаря за съветите,Веско мерак ми е аз да си я измагера бамбучката и не съм се интересувал от бланки, колкото до цената искам да кажа че при Анди Ройер е по евтин но би трябвало да е добър все пак доста билдъри съм чел че се снабдяват от него а и на неговият сайт има препратка към златната вещица за тези които искат количества под 10 пръта и най вероятно и там бамбука е от него.Сигурно е че А+ бамбука при вещиците е специално селектиран но го няма в наличност а разликата в цената м-у него и А,А- не е чак толкова голяма и според мен не си струва да се купува от този бамбук.Аз няма да бързам все пак сигурно след февруари ще има и А+ .Идеята беше ако се съберем повече луди да купим една бала от Анди Ройер все пак тепърва ще се пробвам и дори и да не е супер качество ще става да се учим,а разликата е голяма 150лв при вещиците и 70-80 при Анди Ройер на 1 парче.Но както казах няма да бързам и без това съм готов напълно само с печката така че продължавам да дерзая над машинарийките и да попивам от нета, че то и да имаш бамбука си требе машинките да имаш и още много инфо та да стане нещо свястно.ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ БОЛНИ :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Новата реколта
МнениеПубликувано на: Пет Яну 23, 2009 6:57 pm 

Ще има внос на бамбук в Европа миналата година се е разпределял за Европа от Обединеното кралство тази година май няма да е от там но при всички случаи доставката ще е по приемлива .Анди Ройер пише че тази година бамбука е по добър от миналата и има AA Poles по три пръта в пакет това е най доброто качество 150 долара е пакета без доставката като от този бамбук може да се поръчат само два пакета.Аз ще поръчам един пакет и ако Веско и Котката все още се интересуват ще имаме по един прът от най добрият бамбук.Който се интересува може да погледне тук http://www.bamboobroker.com/product_info.html.Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 23, 2009 9:26 pm 
Аватар

Митак, виж на Л.С.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 4:32 pm