Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:24 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Авг 20, 2011 11:30 pm 
Аватар

Май е най-добре да започна отначало.Янтра 20.08.11 някъде около Бяла.Имах уговорка да прекарам предиобеда с кандидат мухар.Реката беше висока и мътна.Влязохме с лодката около 8 часа и направихме няколко тренировки на един пясъчен остров.Колегата изглеждаше въодошевен,след което продължихме по реката и започнах да се опитвам да вадя някакви риби ,но по обед сещате се...само дребосъци около нормата.Наближих моста на Бяла и реших да мина през левия ръкав с бента.Познавам си лодката и знам как се държи на лек рафтинг.нямах никакви притеснения ,докато не видях прага.От нормалните 40 см.беше станал около 80см.Беше късно да предприема каквото и да е било и само викнах на колегата да се държи за рамата.Лодката грациозно скочи и.....започна черния ден.Под прага се беше образувал анафор и по някаква причина лодката се върна и се заби в прага.До тук нищо страшно,Но мухарката беше паркирана на единия понтон и стърчеше около 20 см зад лодката.За секунди видях първата секция огъната под 90 градуса и се парализирах,изтръпнах от ужас.Посегнах да я освободя ,но за нещастие някакви храсти-тръни,бяха се оплели около щнура.В седващия момент лодката се завъртя и секцията мина 90 градуса ...беше здрава още 4-5 секундо,след което изпращя-това беше първата лоша новина.След малко видях и че съм загубил счупения връх,защото лидера се беше скъсал-това е втората лоша новина.Толкова се ядосах ,че се опитах да счупя на две здравата част от счупената секция.Това е първата добра новина-не успях.Трябваше да ползвам коляно ,че да я счупя.След като ми спадна адреналина,продължих да ловя с резервната ,но ..това не беше вече моята мухарка.Така съм се пристрастил към това GATTI,че всичко друго ми се струва чуждо,което е добра новина-вече имам любима въдица :).Доколкото видях има гаранция за първото счупване,но дали важи за бланките или за въдиците-незнам.Реших да си поръчам още 2 чифта бланки,които Венци да ми билдва.Оказаха се невероятни и много здрави-проверено лично(със сълзи на очи).Пиша в този подфорум,защото шипинга е доста солен и ако някой мисли да си поръча добри и ефтини бланки от мр. Гати,можем да се комбинираме.Италиянците са отпуска до края на месеца и в началото на септември ще поръчвам.Казах си болката и ми олекна! ](*,)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2011 12:13 pm 
Аватар

Кофти..
Бранко, пиши на италианеца за счупването. Питай го как може да се реши проблема. Има ли вариант да ти изпрати нова секция..
За кой от моделите става въпрос?

Поздрави,
А.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2011 12:28 pm 
Аватар

сега прочетох Гаранцията в сайта на Гати. Имаш опции. Може да минеш само с шипинга..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2011 12:54 pm 
Аватар

Колега , съжалявам за лошия късмет ! Като започнах да чета репортажа се уплаших да не сте обърнали лодката или не дай боже , бъдещият колега да е паднал от нея . А с въдицата нещата ще се оправят все някак - щом ти е ,,любимата,,
Готов съм да се включа в поръчката за бланките - търся нещо 3-4 клас 270 см. - 2 или 3 части.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2011 4:12 pm 
Аватар

Съжалявам Бранко,
Но щом Стефан се включва шипинга ще е поносим,а и доколкото разбрах ти ще си поръчаш и нови бланки освен счупената.
Поздрави и ни дръж в течение когато започне новия проект!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2011 7:06 pm 

Бранко, това можеше да свърши много, много по зле..Големите бели стават точно така...Пръчката ще я оправиш.Много добрата новина е, че ти е любима- когато човек наистина обича нещо, то става по-добро, отколкото е O:) O:)
Не се кахъри излишно-сипете си едно за курбан с колегата.
Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2011 7:55 pm 
Аватар

Ей, Бранко, добре че е бил малък дявола!
Въдицата ще се оправи, майната и на една пръчка, важното е ти да си жив и здрав!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2011 10:35 pm 
Аватар

Благодаря ви приятели!Прави сте всичките.Пръчката трабва да я възстановя ,защото я обещах на приятелчото от Банско.Ще поръчам за мен 804-3.За втората се колебая и искам вашето мнение.Гати предлага бланки 703/4-2.На български това е въдица с два типа и двата са тейпър екшън.Парите са приятни,качеството е ясно.Има река на която да ползвам това късото нещо,още повече ,че често гостувам по Драговищица и Сливенско :).Въпроса ми е дали е удачно решение.Виждал съм само една подобна и тя е по поръчка правена за Тео и е в големите класове.На практика се икономисват паричките за една долна част и мъкнеш по-малко хардуер,а и ти е под ръка постоянно.Имам всичко необходимо -макари и шнурове за 3 и 4 клас,така че няма допълнителна инвестиция.
Стефко,разгледай сайта има си подробно описание за бланките,отделно всички въдици се продават и на бланки.Гати си прави сам макародържача и дръжката и ги разпробива според бланките които си поръчал.Там няма драми с напасване на отворите.За поведението на бланките можеш и с Венци да се консултираш.Доволен съм от неговата работи и има опит с бланките на Гати ,както и със самия него,което е важно,като в моя случай ](*,) .Това което пробвах една седмица G5 804-2 е най-ефтината серия и съм адски доволен,сещай се за по-скъпите модели.Бланките ще се транспортират в метален и отвън с ПВЦ тубос и ще са защитени,както и застраховани.Надявам се докрая на септември да съм с нови въдици,а и ти ако се навиеш.
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2011 11:25 pm 
Аватар

Бранко, значи осем футовата твърда гега я възстановяваш и си имаш къса здрава пръчка да брулиш големите риби от найси метра и кусур.

Що не помислиш за малки реки да си спретнеш накрая едно стъкло къде 7-7,6 фута 3-4 клас.
Да усетиш кефа от пъстървовия риболов в пълния смисъл O:)
-------------
би ли превел "тейпър екшън" дето пишеш за бланките.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2011 11:54 pm 
Аватар

Имам малка грешка с превода.Бланките с две различни акции са спинингови ,а не мухарски.Просто индексацията им съвпада.

Доки бланките са категоризирани като ТА-тейпър екшън и РА -прогресив екшън.Знам че според историята с монетите описанието на поведение е сериозна работа.Това чета и това казвам.Регнах се в Родбилдинг.орг и почвам да се образовам.Не че ще вържа ,но за обща култура.
За стъклото бива ,само че трябва да ме насочите към нещо по фаст.Има в Русе стъкло ама обратно на бързо...най правилното описание е мазно :).След беккаста палиш цигара и на половината -форкаст :),не е за мене.....за сега поне.Отделно имам много скъпо приятелче ,колега и бивш партньор,живеещ в ЮАР.Поръчал ми е нещо за рождения ден -изненада.Никакви подробности не ми даде освен че е квадратно..... \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 22, 2011 12:01 am 
Аватар

Това с редакцията ми липсва.Доки ми ти нали метка с Гатито зад блока,трябва да си я усетил въдицата.Фаст отвсякъде,само че метка и на 5 метра,нещо като Синтрикса,но още не съм имал удоволствието да го пробвам.Инфото ми е само от рекламите,тестовете и няколко думи от Данчо.Тайната явно е във първите 10 сантиметра...точно тия които счупих и загубих.Това което виждам от остатъка си е нормално...в смисъл карбон тънък и здрав.Единственото ,което ми прави впечетление е че ги няма характерните косми от карбона,чупил съм 3 въдици досега и знам какво трябва да видя.Ще направя утре снимки да видите ама не знам дали е редно.Мъртви риби и счупени въдици не трябва да се снимат..... :-k

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 24, 2011 3:58 pm 
Аватар

Markony_RS написа:
Доки ми ти нали метка с Гатито зад блока,трябва да си я усетил въдицата...

Именно щото съм мятал с въпросната пръчка и си позволих по-горе да коментирам.
Къса и твърда пръчка 5 клас ...ти си знаеш най-добре за кое как ще я ползваш.
Дано и намериш и съответните риби :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 24, 2011 7:06 pm 
Аватар

4 клас беше Док,объркал си шнуровете.5 клас ако беше нямаше да я погледна...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 24, 2011 7:11 pm 
Аватар

Markony_RS написа:
4 клас беше Док,объркал си шнуровете.5 клас ако беше нямаше да я погледна...

Както кажеш..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 02, 2011 10:32 pm 
Аватар

Тва мекото стъкло в Русе да не е мойто бивше Харди "The Test" 7'6",#4, 2pc.???
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа