Виждам темата малце късно....ама по-добре късно, отколкото никога. Тази пръчица е много интересна за мене, защото два пъти ме кара да съжалявам, че съм я продал

. Първо, съжалявам, защото и досега нямам 7 футово пръчле. На следващо място съм почти убеден, че тази пръчка е с възможно най-близката до Уинстън ИМ6 / сегашен WТ / акция / а и цвят / - гънене дълбоко до дръжката, слагащо в малкия си джоб и Орвис Суперфайна. А за втори път съжалих преди седмица, когато бяха пуснати десетина комплекта такива бланки Къстъм Билдър Про. Винаги съм казвал, че Ибей, освен възможности за изгодна покупка дава и много възможности за ограмотяване.
Та продавача описваше, че комплектите са купени на търга от разпродажбата на фирмата на Дейл Клеменс. Имайки такава отправна точка / защото при купуването на пръчлето нищо не ми излизаше в нета за такива бланки /, веднага се разрових в Гуглето и се оказа, че тези бланки са част от историята на американския родбилдинг.
Принципно към момента има една шепа много известни билдъри в Америка, сред които са Дейл Клеменс, издателя на "Род мейкър Магазин" Том Киркман, Рич Форхън и т.н.
Дейл Клеменс е известен с няколкото си книги за родбилдинг, които са като настолни библии за родбилдърите в Щатите, особено "Advanced Custom Rod Building" . Та през миналия век Клеменс създава собствена фирма за производство и продажба на бланки и компоненти Клеменс Къстъм Такъл, находяща се в гр. Алънтаун, Пенсилвания. За определен период от време фирмата се ползва с голяма популярност сред билдърите, като произвежда бланки за всякакъв вид риболов, но по една или друга причина около 2000 година / още не мога да установя с точност

/ закрива производството и разпродава оборудването си и наличните количества бланки и компоненти на голям търг.
Та Владо може да се гордее, че има възможност да лови с пръчка, чиито бланки са рожба на един от най-известните живи родбилдъри в Америка. Поздрави!!!!