Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 10:40 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 43  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Авг 19, 2015 7:44 pm 
Аватар

mitko2 написа:
Стой не дишай. Бат Вальо, дай координати на мястото. Освен това сподели:
1. Мухарка (клас);
2.Дължина на линията (лидер + типет);
3.Примамка.

Риби с такъв размер видях само веднъж (д-р Косьо показа подобно нещо в неговия сайт).

пс: От два дни чета във форумите и открих страхотни констатации от доктора относно тактиките на риболов.

Поздрави
Митко

Митко здравей,радвам се че ти харесват нашите филмчета,благодарим ти от сърце,че си един от нашите най редовните рецинзиенти!Мисля,че тук не му е местото да обсъждаме технически въпроси,за това ти предлагам един уекенд да ни дойдеш на гости,като сме решили да ти поемем разходите и да проведем на открито технически и тактически семинар.Пиши ни на личната поща да се разберем!
Относно д-р Косьо,Росен Велев,Сабин Чаушев,това не са обикновени мухари,това са ,,ПРОФЕСОРИ,, като става въпрос за распери,а и не само тях.Преди доста години първият ми учител за распери и щука е бат Радо Акулата тогава той ми отвори очите на Янтра,от него може да научиш много,много разбира от този риболов!Между другото в устата на единият распер се вижда бял стример на който го хванах и който Радо го направи специално за мен за този риболов!
Митко <occasion и наслука <fishing_man

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Авг 20, 2015 8:14 am 

Благодаря за поканата Вальо. Ще гледам да се възползвам, но в близките няколко месеца това няма да е възможно. Чужестранните ни собственици не ни дават бял ден да видим.
Иначе Радо Акулата ми е основния учител (по муховръз) и гледам редовно да го посещавам. Винаги научавам по нещо ново и полезно.
Засега толкова от мен.

Поздрави
Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Авг 23, 2015 8:00 pm 
Аватар

7ми Национален Мухарски Събор-22 и 23 август 2015 с.Вонеща вода

Здравейте приятели,колеги и всички хора съпричастни към мухарския риболов в България! <patriot
Все още съм под положителните емоции на току що завършилия събор!Първо искам да отбележа отличната,дори перфектната организация,като се почне от избора на местото за провеждане,,Шато Релакс Кооп,,удачно поканените гости от чужбина -Хер Тео Атанасов,Рой Кристи,Стоян Филипов,Михаела и Робърт Щро,също и фирмите,които изложиха Мухарско уборудване на доста високо ниво и качество!Не мога да не изкажа от името на нашия клуб един голям поклон и браво :smt038 на всички ,които организираха и помогнаха събора да стане събитие н. 1 за годината в Мухарското общество. На първо место това е Федерацията на Мухарите в България,след това на Роската Велев,Къната Борисов,Брани и приятелката му Еми,Стани Мънков!Да ме извинява някой ако съм пропуснал,но май положителните емоции ми дойдоха в повече!
То не бяха кастинги и уроци с едноръчни,двуръчни и стъклени мухарки,не бяха уроци по муховръз от Мънков,Роската и плеяда от гости от чужбина!Освен ,че се видяхме със стари бойни другари,с които пихме по някое и друго питие, завъдихме с голяма част от участниците приятелства и намерихме нови съмишленици !
Не мога да пропусна разиграната томбула,гала вечерята на която за нашето добро настроение се грижеше Джаз квартет от Търново,за добрия релакс в Спа центъра!
Единствената тъга в нашите и на повечето участници души бе липсата на Бат Райко.Аз лично се надявах най после Батка да се запознаем,но нищо,надявам се в най скоро и това да се случи!
Тук приятели спирам с приказките и Ви давам възможност да се насладите и станите съпречастни на МУХАРСКИЯ СЪБОР ,като голяма част от филма е сниман от Жоро с дрон!
https://www.youtube.com/watch?v=I6_knU1 ... e=youtu.be

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 24, 2015 7:20 am 
Аватар

Невероятно се е получило. :smt038
Много приятели и познати видях във филмчето... благодарско че ме пренесохте в тази невероятна атмосфера!!! <occasion
Живи и здрави само, следващото подобно събитие ще направя всичко възможно, да не пропусна!!!
Поздравления за споделеното.. <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 24, 2015 8:17 am 
Аватар

Валка, филмчето Ви се получило много добре. :smt023 Страхотен екип сте.
Поздрави и <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 24, 2015 5:24 pm 

Привет Вальо. Страхотен клип. Няма по голямо удоволствие да стъпиш на родна земя и да се потопиш в тази невероятна атмосфера. Благодаря, че ме направихте съпричастен на това великолепо събитие.

Поздрави
Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Авг 27, 2015 6:22 pm 
Аватар

Расперване след събора на Тунджа!

Привет , ето малко снимки от един случаен риболов (2, 3 часа на разположение)на Тунджа,командировка,прозорец във времето и един распер в главите ни с Мето!За наш късмет като че ли вземаше за последно,просто бе полудял,повярвайте ми трудно си поделяха с кефала ,,поповата лъжичка,, на Събин!
Поздрави и наслука <occasion
https://www.youtube.com/watch?v=ogDonrcrWl0

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Авг 27, 2015 8:49 pm 
Аватар

Ще взема да я патентовам най накрая ;-) .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Авг 27, 2015 10:47 pm 
Аватар

sabin написа:
Ще взема да я патентовам най накрая ;-) .

Привет Съби,наистина вземи я патентовай защото наистина е уникална и много добре работеща!Жоро се опита да я копира и на външен вид много я докара като оригинала ,,Чаушев,,,като ми даде да я тествам,но уви никакъв интерес от страна на рибите!
поздрави и наслука <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Авг 28, 2015 6:36 pm 

Продължавам с опитите .Не съм се отказал .Мисля че ще успея .Открих къде ми е проблема.Следващия път ще има успех.
С упоритост и постоянство всичко се постига.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2015 2:09 pm 
Аватар

Отново на Янтра !

Захласна ти по Распера, като че ли забравихме добрата, стара Янтра!Приятели ,през последните две години заради многото вода и лошото време като че ли Янтра се затвори и спря да дава трофейни кефали.Какво имам предвид,преди на излет се улавяха по 10- на трофейни риби и като че ли реката ни бе поразглезила и когато улавяхме по 1,2 рибки започнахме да се мръщим !Като взехме предвид засушаването, решихме отново да потърсим големите,трофейните Ястребински кефали.Очакванията ни напълно се оправдаха,ниска вода,може би най малка от 5, 6 г. и много риба,доста с размери над 50,60 см!ето и малък филм от успешния риболов
https://www.youtube.com/watch?v=l7cbMEx ... e=youtu.be
Поздрави и наслука <fishing_man

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 01, 2015 9:57 pm 

Отново сте направили страхотен излет, поздрави. <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 02, 2015 5:45 pm 

Бат Вальо, страхотен излет и страхотен клип. Както винаги. Направи ми страхотно впечатление позиционирането и местата на които са хванати рибите. Както казва Бат Райко, гледане и четене на реката. Не съм хващал толкова големи риби но напредвам.
Страхотни сте и се надявам в бъдеще на се насладя (несамо аз) и на други на невероятните емоции.

Поздрави
Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 03, 2015 11:01 am 
Аватар

Много ви се кефя на филмчетата :smt038 ...за рибите които ловите нямам думи. #-o
Поздравления че споделяте с нас.. направо все едно съм там!!!
Бъдете живи и здрави да ни радвате и занапред.. и още много слука!!! <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 03, 2015 9:44 pm 
Аватар

РАСПЕРИ В МЪГЛАТА ОТ ,,ВИСШАТА ЛИГА,,НА ТУНДЖА

Распери,трофейни кефали.....и дойде реда на трофейните распери,т.н. риби от ,,Висшата лига,,.Красиво звучи,но точно това се получи при последните ни три излета.За трофейните кефалите мисля,че нямаме тайни,там всичко е отработено с години,стига природата да е благослонна !При расперите е доста по сложно,какво имам предвид,до тази година ловяхме само на Янтра,а тя се отваря за распери само при есенното захлаждане и периодът на риболов не е много голям.От Сабин разбрахме,че на Тунджа той го лови почти целогодишно.И така с неговата ценна помощ ,а така също и на доктор Косьо се започна ,отначало с малките ,после с малко по големите,докато днес излязоха и риби от т.н. ,,Висша лига,, едни доста добри риби!Според Съби тепърва ни предстоят приятните мигове с тая уникална за България риба :smt119
Ето и малко кадри от успешния риболов,с които се надявам да ви доближа до магията ,,Мухарски риболов на распер,,Предварително се извинявам за лошия запис и снимки,но мъглата бе доста яка,но все пак гледането е поносимо!
Поздрави и наслука приятели <occasion
https://www.youtube.com/watch?v=0EvTtcP ... e=youtu.be

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 43  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа