Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Сря Юли 29, 2026 12:25 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 43  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Дек 11, 2015 8:53 am 
Аватар

Ха-хааа!!! Док, във Фейса ми направи впечатление точно тая риба, дето Вальо я е опънал на лакъта!! Бахти и смуглянката, сигурно е далечен роднина на Обама :D :D ....Бат Вальо, поздрави за майсторлъка <occasion <occasion !!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Дек 11, 2015 11:49 am 
Аватар

Батка, това е некъв древен кефал, монстър жив, заеби. Добре, че е Вальо да пооплакнем очото с истински клЯнове, че из западния ареал мухарските подвизи са повече геграфски разходки.

п.п. Обонго също замята шнур, не го подценявай ти него ..

<occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Дек 11, 2015 7:50 pm 
Аватар

Много интересна риба Док, спор няма!! Инак тука при нас вече и за фоткане не става....А ония цръния съм го гледал - нищо не става от него, да го ева у маждрамуняко :D :D !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Дек 11, 2015 7:55 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
...А ония цръния съм го гледал - нищо не става от него, да го ева у маждрамуняко :D :D !!

Не знам какво става от Обонго, ама съм сигурен, че може да отиде да замята чнур където посочи по земния глобус. Де късмет такъв за нази простосмъртните... на сън, поне :D

п.п. а такъв голем и црЪн тунджански кефал съм хващал едно време на вливането в Жребеца, между залетите дървета.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2015 3:15 pm 
Аватар

Един малко закъснял репортаж,но по добре късно,отколкото.......12.12.2015г.събота,река Тушовска,Стара планина.

Не разполагах с много време,та затова реших да посетя и риболовствам на една малка и красива река ,приток на яз. Тича,даваща началото на един от най красивите ръкави ,,Тушовския,,

Изображение

Изображение

Изображение

Това колеги,е река която посещаваме рано на пролет,когато рибата тръгва от язовира да си хвърля хайвера и тогава просто рибата става повече от водата,а и другите реки по това време все още не дават риба!За съжаление лятото почти пресъхва,а и като сложа бракониерските набези просто до есенните дъждове реката остава без риба.Та тъкмо след тези дъждове реших да проверя за какво иде реч,не че нямаме резервни варианти,но за тях друг път.Хубавото на реката е ,че от края на септември до засушаването дава риба,на за съжаление в категория ,,риба ама цаца,цаца ама риба,,,с изключение на пролетта,когато излизат и доста трофейни екземпляри.Така се получи и сега,доста на брой, но както казваше на времето Зиги,,клечки за зъби!Ето и малко снимки

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А това е красивия Старопланински залез

Изображение

П.П.Искам да споделя и нещо което не харесвам и което няма в душите на моите колеги и приятели от МК ,,Лудогорие,, ЗЛОБАТА,а навярно и на повечето от Вас тя е чужда приятели!Та за какво иде реч,качих във фейса тия снимки,с по малките рибки и веднага последва коментар на ,,приятел,,(до този момент наистина го имах за приятел) и в интерес на истината много добър мухар-,,Ха,ха,хаааа,свършиха....,,Искам да му кажа,че при нас никога не свършват.....приятелите ,ПРИЯТЕЛЮ!

Поздрави, <occasion и като гледам прогнозата за уекенда-наслука колеги!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Дек 18, 2015 7:53 am 
Аватар

Бат Вальо, реката изглежда много "луксозно"!! По принцип в такива ниски и кристални води риболова си е висш пилотаж :wink: !! Утре нападам и аз, пък каквото сабля покаже....Наздраве <occasion <occasion !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Дек 18, 2015 4:56 pm 
Аватар

Страхотни снимки Бат Вальо. :smt023
Реката е супер... пък и мушиците дето ползваш, са ми от любимите.
Поздрави за споделеното. <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Дек 21, 2015 6:14 pm 
Аватар

Предколеден дълъг уекенд по реките на България

Тунджа 18.12.2015 -петък

Явно адреналина от силните есенни риболова надделя над разума!Какво имам предвид.Нормално е четири дни преди зимата рибите по големите реки вкл. Тунджа отдавна да са се комусирали с другите рибета по вировете и по малките притоци,както се случваше предишни години,но предвид топлото за сезона време все пак реших за последно за годината да си пробвам късмета и ето в какво състояние я намерих

Изображение
със заскрежени брегове и

Изображение
в перфектно за риболов ниво и цвят на водата!

И последва едно ходене по мъките,няма и няма,въртя муха след муха-нимфи ли не бяха,сухи,мокри,потъващи.....Логично бе да се предам,да преклоня глава пред майката природа и всеки по пътя си.Да а ма не...Събрах си багажа,на колата и за Шумен,но съдбата и късмета решиха друго!Спрях да се облекча до последния мост на Тунджа през който преминавах и си викам,я за последно да я поогледам и какво виждам,две млади момчета вадят на плувка риба след риба,направо гол след гол.Слязох при тях,запознах ме се и разбрах и видях,че хващат основно морунаж и по малко кефал и скобар,но всички риби с добри размери,като единия кефал бе над 1,5 кг и всичко това се случваше на бързей с много ниско ниво на водата!Реших и аз да си пробвам късмета,но отново дърво.И докато си вземам довиждане с момците,едното забеляза,че срещу нас в папурляка се появиха кръгчета приличащи на кефалски и всичко това се случва около 15,30ч.,просто последния влак!Много не се замислям и ето какво се случи....

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Това са момците,които ми помогнаха за този труден,но сладък декемврийски риболов

Изображение
а това место ще го помня дълго!
Неусетно залеза идва , приказката свършва и всеки от където е!
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Дек 22, 2015 7:37 am 
Аватар

Евала, Бат Вальо!! Направо ме засърбяха кунките като четях какви си ги вършил...Между другото уширението с шавара е убиствено дбро място - в страни от основното течение, тихо.....Страхотия!!! Наздраве за упоритостта!!!
П.С.: Не се виждат снимките ти в репортажа от Тушовска!! Провери платформата, на която ги качваш дали всичко е наред, да няма някакви времеви ограничения !!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Дек 22, 2015 8:21 am 
Аватар

Браво, бате Вальо! Рибите се зазимяват - ти не :)

Поздрави,

Илия

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Дек 22, 2015 1:51 pm 
Аватар

Направо не вярвам на очите си че си ги надърпал на суха... 8-[
Поздравления Бат Вальо за страхотните фотки и споделеното... живи и здрави и весели празници!!! <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Дек 28, 2015 4:59 pm 
Аватар

ЧЕСТИТА КОЛЕДА КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ!

Многото почивни дни и особено хубавото време преднарчетаха как ще преминат те-риболов,банкет,риболов,банкет.....нещо подобно от оня филм на Тодор Колев ,,милиционер роднина,милиционер!

Два дни на р. Камчия(това е тази Камчия от която започва яз.Тича),Река подходяща за начинаещи колеги,особено за първи уроци в мухарството,т.к.е с открити брегове,с малко растителност,държи целогодишно,макар и дребна риба!Също е и голяма красота,ето и малко снимки

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Улавяха се много риби в границата на нормалното за тази река

Изображение

Изображение

https://lh3.googleusercontent.com/-Fx0E ... 152402.jpg

Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
появиха се и първите минзухари,което е много странно
Изображение

През втория ден към мен се присъедини и Жорката Геров

Изображение

Изображение

Ето ме и мен в атака

Изображение

Вчера бях решил да се отдам на релакс,но......излежавам се и и гледам по ,,Хобито,, някакъв рибарски филм и колко му трябва на сърце мухарско,след час и половина съм на Злататишка река в района на Джулюница,гледам вода няма ама рибата играе като луда!И се започна една ,,Коледарска суюта,,коледарчета ли не бяха,коледари ли не бяха,само дядо Коледа липсваше!В края на деня се прехвърлих на Стара речка,където продължих добрия риболов.

Изображение
Изображение

https://lh3.googleusercontent.com/-bhyo ... 113447.jpg

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

С тоя риболов мисля да приключвам за тази година!Заедно с колегите и приятелите от МК ,,Лудагорие,,Жоро Геров,Дидо Шеф Мастъра,Мето и моя милост Ви пожелаваме приятно прекарване на новогодишните празници!Мисля,че през тази година с нашите филми и репортажи сме Ви били интересни и от полза !
Поздрави, <occasion и не забравяйте,че къща риба не лови!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Дек 28, 2015 5:13 pm 

Сюита. Не можах да се въздържа...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Дек 28, 2015 5:58 pm 
Аватар

...

Модерирано по желание на потребителя

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Дек 28, 2015 6:16 pm 

Прекалено емоционално приемаш грешките си. :D Няма нищо лошо в това те да ти бъдат посочени. Аз например съм благодарен на тези , които ме поправят , защото така ставам по-добър.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 43  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа