Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:05 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: скакалец
МнениеПубликувано на: Нед Юли 02, 2006 5:49 pm 

здрасти навън е гадно духа вятър и решех да вържа едно скакалче та ето снимките и последователноста на операциите.предварително се извинявам защото немога много добре да обеднявам затова ако някой има въпроси да пита :D

Изображение

Tук можете да видити последователноста нагледно:
http://www.akulata.com/flygallery/album102

1. кука №10 мустат монтажен конец - черен
2.тяло- кафяв и зелен дъбинг
3.гръб -зелено оцветена еленова козина
4.крило-сегмент от фазанова опашка
5.предната част на тямото - еленова козина
6. крака и антенки - сърцевина на петелски пера
7.очи - на док материала от картофен чувал :D (тънка найлонова нишка)

последователноста е следната :
1. след закрепване на куката в менгемето закрепяме очите които изработваме кото нагреем нишката до формиране на подобие на глава на топлийка.очите се прикрипят на куката на около 2 мм от ухото и.

2. подравняваме зелената еленова козина и я прикрепваме към куката като внимаваме да е на снопче . формираме задната част на тялото като използвами смесенеят дъбинг като го намотаваме на куката до достигане на средата и .след това захлюпваме власинките от еленова козина в/у тялото и фиксираме.

3.правим си заготовки за задните крака както е указано на снимките т.е. правим възелче в края на перото с конец и го плъзгаме към задната част на перото с/увласинките до достигане на основата му след което лакираме от възелчето до края на обърнатите власинки и леко притискаме лакираното за да се прибере към стеблото и оформи кръчето на щурчето.след това изрязвами власинките на перото до неговият край.за антенките и предните крачета просто оскубваме две пера от питил открай докрай.

4.вземаме едно фазаново или друго подобно перо и лакираме един сегмент отвътрешната страна ,след засъхване на лака го отрязваме и оформяме .

5.прикрепяме така оформеното крило към куката след което фиксираме с възел и капка лак.

6.закрепяме двете крачета след което закрепяме антенките но не отрязваме излишната част а както е така формиреме и вторити крачета които се намират м/у очите и тялото .

7.отрязваме няколко стръка еленова козина която поставяме на куката и при втората витка на конеца стягаме здраво при тази операция козината щръква така оформяме предната част на тялото.след което фиксираме конеца с няколко възела и го отрязваме.

8 . внимателно изрязваме стръкчетата козина докато получим необходимият силует като внимаваме да не одрежем крачетата и очите .

9 с леко нагорещена пинсета правим згъвките на крачетата.
ами това е има подробни снимки в галерията мисля че там ще се орентирате по добре.

наслука на всички ловящи с мухички :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 02, 2006 6:31 pm 
Аватар

Браво Мавро скакалчето е супер от какво са крачетата да не са от истински скакалец :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 02, 2006 9:37 pm 
Аватар

Ей,Мавро, я признай колко пъти те ритна по носа тази твоя рожба докато я сътвори!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ..
МнениеПубликувано на: Нед Юли 02, 2006 9:44 pm 

Ако говориш за жена ми нито веднъж даже премиташе докато режех :D . Кат ме гледаше как се бях вглъбил :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 02, 2006 10:25 pm 
Аватар

За чуждите жени/даже и за жените на най-добрите ми приятели /не си позволявам да говоря.За твоята ти си дал страхотна атестация/дай,Боже всекиму такава жена като твоята и моята/!
Не се прави на улав/без докачение,ей/,много добре разбра че те питах за скакалеца!
Абе,ти кога най накрая ще идваш насам,та да се видим,да пием по едно и да размислим трезво-за живота,Вселената и всичко останало

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Юли 02, 2006 10:32 pm 

Док кат каже жената тя е от Стара загора :D на 23 съм при вас даже още на 22 можеби ще дойдем с Борислав :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 07, 2006 6:14 pm 
Аватар

Въпрос - сгъвката на крачето на скакалеца как става . Аз по принцип връзвам възелче със перото след като съм го подрязал цялото , но нестава така добре . В/у твоето краке не виждам възелче .Би ли разяснил ?

Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Юли 07, 2006 7:18 pm 

точно там където свършва перошината го хващаш с остра пинсета леко нагрята и го огъваш в желаната посока като притискаш с пръст перото и така нищо особенно и аз попринчцип ги правя с възел :D може и леко да го лакираш за по сигурно .незнам само дали крачетата нетрябва да са по приблани към тялото мисля че трябва за да не се заплитат в повода при кастинг.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ==
МнениеПубликувано на: Нед Юли 09, 2006 11:07 pm 

здрасти след днескашния риболов се оказа че този начин на угъване за който казах не е удачен защото крачетата се изправят ,по удачен е начина с възела :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Hi!
МнениеПубликувано на: Чет Окт 19, 2006 9:03 am 

Здрасти Мавро,

.. нищо не каза за приключението ти по Янтра.. ходи ли, не ходи ли!?..
А за бръмбарчето.. на дизайн е екстра... Аз бих сложил в тялото малко стиропор или от японското материалче... Тези материали от които е изработено имат склонност да "пият" и ми се струва по-удачно да се олекоти някак... Веднъж говорихме за пропорциите спрямо теглото... мисля ,че е важно..

Поздрави,
.. и очаквам репортаж..,може и ...репортаж-че...!
Интересува ме динамиката на распероловенето... спрямо времето и ентусиазма на опитващия.. :D

Д-р Косьо

Последна промяна D-r Kosio на Чет Окт 19, 2006 1:07 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 19, 2006 10:22 am 

несъм мърдал никъде док на работа бях и събота и неделя <rev

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: ..
МнениеПубликувано на: Чет Окт 19, 2006 3:04 pm 
Аватар

mawro написа:
Док кат каже жената тя е от Стара загора :D на 23 съм при вас даже още на 22 можеби ще дойдем с Борислав :D

Да се обадите и на мене при възможност! Кефала взима още на суха муха по Тунджа така че ако имате време вземете си и оборудването за всеки случай!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа