Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2007 12:21 pm 
Аватар

Здравейте пичове,
Нека споделя нещо от опита ми с елеците.Досега не съм попаднал на елек,който да не ме прави "гола вода" през летните жеги.Особено когато риболовстваш в силно пресечена местност и постоянно клякаш...Най-доброто за тоя сезон се оказва "дженкинса"/бъбрека/ за кръста и то не прекалено голям.В него държа кутиите/2/ с мухите,три вида типети,няколко повода,фотоапарат ,документи и репелента за комари.А на врата съм си направил от парче стар шнур "огърлица",на която висят смазката,комби-инструмента и свободно място за още нещо по избор.Огърлицата е най-прегледна когато и се навържат през 3-4см вирбели с карабинки/голям размер/и на тях се закачат джунджуриите.
Защо ви пиша тия неща-просто фирмите работят основно за страни,където климатът е много по-приятен за флай-фишинг.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2007 9:07 pm 

Здравей Веско,пък и поздрави на всички от Атланта, Джорджия.
Не мога да се съглася че фирмите произвеждат екипировка само според спецификата на климата в определена страна,защото навсякъде има и тако и вако :D
Най-добрият вариант е всеки да има от всичко в екипировката и от там нататък да се избира според сезона и конкретните условия.
Аз например на малките стримове на Уискансън,където познавам доста добре определени местности в летните горещини никога не слагам гащеризон а ползвам такива дето стигат до чатала и които ми позволяват без проблем да преминавам през тези реки.Поне според мен и в "най-дишащият" гащеризон в летните горещини ще ти се намокрят макарите.:D
Съвсем друга е ситуацията на големи и непознати реки като тази тук над Атланта където бяхме вчера и където без уадер щях да се простя с риболова.Същото може да се каже и за всяка друга част от екипировката.....дали ще сложиш само яке за комари,елек или "бъбрек"(както явно му казвате),дали ще си гол с огърлица зависи от обстановката.
Иначе да споделя че вчера направих много хубав излет с мухарката на една прекрасна река "Чатахучи ривър" досами Атланта.
Утре ако времето е ОК съм пак там и макар че не съм много по снимките ще се постарая да направя няколко и да пусна тук.
Поздрави на всички,весели празници и полека с огнената вода.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2007 9:13 pm 

D-r Misho написа:
Георгиев написа:
Честито Мишо,със здраве да го носиш по водоемите.Къде го намери този магазин чак в Уайоминг :D ,много добри цени пък и почти всичко им е шипинг фри,така че ще се ползва за в бъдеще.Знаеш ли за колко време е пристигнала поръчката?

Здрасти Георгиев, преди десетина минути ми се обадиха от Ню Йорк - якето заедно с още куп други покупки от въпросния нетшоп са пристигнали на петия ден от поръчката. Всички пакети, кутии и т.н. барабар с некъв каталог. Якето било много леко и меко на пипане.
Сега ми казаха, че имам квота от още стотина долара за поръчки ,но ще са за сметка на задокеанския дядо Коледа :D :D :D
Та сега ще търашувам из нета...

Поздрави и весели Коледни празници!
[/quote]
Мишо здравей и благодаря за отговора......ще се има предвид този сайт за бъдещи покупки щом са сериозни.
Честито за придобивките и дано да стигнат без проблемно и до БГ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 8:14 am 

Георгиев написа:
.
Аз например на малките стримове на Уискансън,където познавам доста добре определени местности в летните горещини никога не слагам гащеризон а ползвам такива дето стигат до чатала и които ми позволяват без проблем да преминавам през тези реки.Поне според мен и в "най-дишащият" гащеризон в летните горещини ще ти се намокрят макарите.:D

Колега за малките стримове и селски бари, е най-добре ИВП Фулл Бреатабъл Йелоу Сшорт Пантс. По горе съм ги пуснал. Шегувам се естествено.
Това мисля, ще е много добро решение кокретно за динамичен риболов по малка река или поток.
http://hipwader.com/2004/dan-bailey-hip ... oot-review

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 3:13 pm 

Za tova govorim

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2007 7:22 pm 
Аватар

Съгласен съм,че има тако и вако,но ние нито ги виждаме,нито ги пипваме,а ги поръчваме на сляпо и когато дойдат... :cry: А и това с поръчването си е направо щастие,за тия които могат.Абе европейска му работа... :wink: Навремето си поръчах елек на Лумис,който се оказа пълен фъш/фишек/!?!С гащиризоните пък да не говорим какви мерки си взел и какви те очакват...Макар,че вече имамизвестен опит след като през ръцете ми минаха 3-4 броя,но САМО ЗА КОНКРЕТНАТА МАРКА мога да консултирам!!! \:D/
Както и да е .Важното е да се ходи на риба и то с кеф!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 31, 2007 11:11 am 
Аватар

Понеже съм се загледал в едни Обувки на Симс,а пък и темата е такава,да попитам на кой номер се равнява 46-ти,щото техните са некви странни номераций :oops: :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 31, 2007 6:25 pm 
Аватар

На 12-ка!НО ако носиш 46 ,аз бих те посъветвал да вземеш 13-ка.Дори и да е малко по-дълга това не е болка за умиране.Като пристегнеш връзките колкото прицениш няма да усещаш,че са малко по-големи.Обратното обаче е кошмар...
Аз нося 44- 44,5 и съм със Симс Л-2 , 11-ка.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 31, 2007 10:35 pm 
Аватар

vesko написа:
На 12-ка!НО ако носиш 46 ,аз бих те посъветвал да вземеш 13-ка.Дори и да е малко по-дълга това не е болка за умиране.Като пристегнеш връзките колкото прицениш няма да усещаш,че са малко по-големи.Обратното обаче е кошмар...
Аз нося 44- 44,5 и съм със Симс Л-2 , 11-ка.
Веско

Благодаря ти много Веско :wink:

'Бъди здрав.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 02, 2008 9:34 pm 
Аватар

d_a_m_i_a_n_o_v_ написа:
Понеже съм се загледал в едни Обувки на Симс,а пък и темата е такава,да попитам на кой номер се равнява 46-ти,щото техните са некви странни номераций :oops: :?

Здравей,

Изобщо не им е странна номерацията, просто в света има няколко номераций. Всяка от тези фирми(Симс, Орвис, Патагониа, Коркерс....) предлага таблица с различните номераций. Можеш да си я свалиш от всеки сайт. Освен това има разлика в това как различните фирми си произвеждат обувките - едни сами си прибавят дебелината на неопрена и трябва да си купиш същия номер, какъвто носиш и обикновени обувки. Други (като Коркерс) си спазват стндартната номерация и за да са ти добре с неопрена, трябва да купиш един номер по-големи. Най-добре е да драснеш едно писъмце на фирмата производител и да попиташ, ако естествено това не е обяснено в табличката за която споменах.

Поздрави,
BWO

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 02, 2008 10:42 pm 
Аватар

BlueWingedOlive написа:
d_a_m_i_a_n_o_v_ написа:

Здравей,

Изобщо не им е странна номерацията, просто в света има няколко номераций. Всяка от тези фирми(Симс, Орвис, Патагониа, Коркерс....) предлага таблица с различните номераций. Можеш да си я свалиш от всеки сайт. Освен това има разлика в това как различните фирми си произвеждат обувките - едни сами си прибавят дебелината на неопрена и трябва да си купиш същия номер, какъвто носиш и обикновени обувки. Други (като Коркерс) си спазват стндартната номерация и за да са ти добре с неопрена, трябва да купиш един номер по-големи. Най-добре е да драснеш едно писъмце на фирмата производител и да попиташ, ако естествено това не е обяснено в табличката за която споменах.

Поздрави,
BWO

Благодаря ти много колега,ще видим какво ще се получи :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 05, 2008 7:34 pm 
Аватар

Здравейте,

Реших днес да проверя какво ново на сайта на Orvis и:
http://www.orvis.com/store/product_choi ... %5Fid=861K

Нова версия на един много успешен модел. Струва си да се разгледа ;).

Поздрави,
BWO

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 05, 2008 10:51 pm 
Аватар

Здравейте ето нещо за маниаци.
Изображение
845евро.
Изображение
175евро

Нещата са отлични стига човек да има повече от финикийските знаци :!:

Поздрави

http://pi-landingnets.dir.bg/ - нашите ръчно изработени кепове
http://myfreetime-pepito.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 06, 2008 6:38 pm 
Аватар

Бре Пламене,какво ме направи!Ако слушкаш дядо Коледа може и да тиго донесе!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 06, 2008 7:46 pm 
Аватар

В САЩ цените са по ниски и то в долари :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа