Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:26 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Окт 14, 2008 4:00 pm 
Аватар

Здравейте момци!!! Като ви представях английската тройка ви споменах, че брах големи ядове с Грейс-а....Уж тръгнах да оправя едни балончета в надписа, та накрая свалих всички надписи-ваденки, па заливах с нек,ви смоли, па търках, па пак заливах......и така, докато участъка от върха на дъжката до стрипера стана на мазильоч / ако искате да знаете на какво точно приличаше, вземете някаква стара бланка, сипете дребен пясък на една кърпа и натъркайте хуубууу :lol: :lol: /. Направо бях отписал пръчката, като ме споходи просветление свише, отърчах немедленно в Бриколаж и се снабдих с бързосъхнещ прозрачен лак на ДуплиКолор за 8 лева, за джанти, тип спрей.....
Ефектът беше поразителен - драскотините "изчезнаха" и в момента само майсторско око може да различи оригиналната лакировка на бланката от направеното от мен.
Днеска остана малко време и напудрих убавините си в работата - отново блеснаха като излезнали от магазина!!!! Уточнявам, че става въпрос само за бланки, които са с лъскаво, лаково покритие на карбона, независимо натурално или цветно. Матирани бланки ще ги направите лъскави!! Също уточнявам, че съвсем не съм на ти с технологията на пръскане и въпреки това се справих отлично!! Ако се притеснявате, намерете някой приятел бояджия да свърши тая работа - те са царе на равномерните движения!!
И накрая добавям, че ще имате резултат при захабвания на лаковото покритие и драскотини в същото. При цветни бланки, не от типа на Сейдж, а прозиращото цветно, дори дълбоки драскотини е възможно да бъдат прикрити, макар че ще бъдат с цвета на графита, а не на съответния цвят......
Те такива ми ви работи - пробвайте и си освежете убавините....те го заслужават :wink: :wink: :wink: :wink: !!!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 14, 2008 7:00 pm 
Аватар

Бате Райко, а корка с какво да го третираме? :D

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 14, 2008 7:20 pm 
Аватар

Ааааа.....Ибавай ся, Ибавай ся с бат,ти Райко :lol: :lol: :lol: :lol: .....След обръщането на 180% и "бягството" от секакви лаци - лазурни, корабни и т.н. и т.н., всяка убавица минава на епилираща процедура с шкурки 800 и 1200...Ефектът е поразителен - опитайте!!!!!!!!!! Поздрави!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 14, 2008 9:45 pm 
Аватар

Аааааа Бат Райко , ти пак ме изненада. То , моя Бай Рон , бая го ошлайфа маришкият пясък , на места побеля особенно около водачите , дето се удря шнура кат се закачи некой кефальок.Та питането ми е да го праскам ли ; извинете да го пръскам , ли директно с лака , или да му ударя една водна 1800 или2000 , и чак тогава да пръскам (не праскам).
Моля HELP.

ПОЗДРАВИ!!!!!

http://flyfishing-bg.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 15, 2008 6:44 am 
Аватар

Данчо, здрасти!!! Сега за местата при заливките - Дупли-то ще свърши работа, но за съжаление ефектът ще е временен, защото така или иначе пак ще е налице търкане.....Много отдавна имаше коментари точно по тия проблемни протърквания на заливките. Обикновено те се проявяват най-силно при еднокраките водачи и когато змиевидния не затваря добре кръга си / гледайки през него /. Тогава практически шнура при задния кастинг "ляга" точно върху заливката, а не в основата на крачетата на водача и с времето, особено при интензивни риболови, се появява това захабяване. Логически в перспектива процеса би следвало да доведе до появата на канал в заливката и до протъркване / прерязване / на конците, ако се остави работата чак дотам де!! Друг е въпроса, че някъде по Родбилдинг.орг коментираха, че проблемът бил решим с някаква много твърда заливка, която издържала на това протъркване, но в случая говорим за масовото производство.
За останалите инперфекшъни, както казват ингилизите :lol: , давам гаранция че Дупли-то ще свърши прекрасна и трайна по ефект работа / то пак ще трябва да си пазиш убавинята де / !! Пръскай директно с лака, не е нужно обработване с шкурки / Мунчакис ме изкодоши за дръжките, щото едно време ми беше хоби да ги лакирам с безцветни или лазурни лакове /. Само предварително измий със сапун/веро пръта, за да премахнеш мазни петна и други наслоения. Поздрави!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 15, 2008 6:33 pm 
Аватар

Благодарско Бате Райко!
Още утре купувам лака и почвам.
Ще светне като нова. Да моа да и се радвам на мойта убавиня.
Не , че и личеше много ,ама окото ми се там.

ПОЗДРАВИ!!!!!

http://flyfishing-bg.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа