Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:50 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: пчела
МнениеПубликувано на: Съб Май 30, 2009 4:11 pm 
Аватар

Браво Радо!Втората е екстра.Аз се опитвам даси правия някоя друга та това се получаваИзображение[/img]

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: пчела
МнениеПубликувано на: Съб Май 30, 2009 4:21 pm 
Forum Admin
Аватар

yulian написа:
Браво Радо!Втората е екстра.Аз се опитвам даси правия някоя друга та това се получаваИзображение[/img]

Ми добре се получава!

Можеш ли да пробваш нещо?
Моля те, вземи я мухата и я пусни от високо, от метър да речем, във чашата. Да речем, три , четири пъти последователно я пусни без да я сушиш, и ни кажи дали ще потъне и ако потъва, до къде потъва?
После ще ти кажа какво имам предвид.

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 30, 2009 5:02 pm 
Аватар

Мдааааа пичелички.
Акулка тая втората ного арна бре.
Те тая ако моеш да я пуснеш поитапно нема да е лошо.
Па и с какви матриали си я омотал.
Ае ше чекаме вклиучване за поетапното и вразуване и да не земе са нещо да се оправдаваш еѝѝѝ че не моеш я снима поетапно.
Цитат:
Моля те, вземи я мухата и я пусни от високо, от метър да речем, във чашата. Да речем, три , четири пъти последователно я пусни

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Те у такава чашка да я пуснеш
Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=zGQc9CoKVzQ
Ете и малце други пичелички
Изображение
Изображение
Three Happy Honeybees
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Поздрави.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 30, 2009 5:20 pm 
Forum Admin
Аватар

stoyan filipov написа:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Те у такава чашка да я пуснеш
http://www.youtube.com/watch?v=zGQc9CoKVzQ
Ете и малце други пичелички...
Поздрави.

Еееехехехееее, Стойне, забелязваш ли как залита, а в едната, а в другата, хихиии.

stoyan filipov написа:
Те тая ако моеш да я пуснеш поитапно нема да е лошо.

Бе то нема да е лошо, ма на мене ще ми стане лошо, като знам колко време си играх да я вържа, па ако требва да я снимам и на етапи, заааеи, не муха на тримесечието ми, муха на десетилетието ще трябва да я обявим.

Ехехее, още ми е смешно от клипа.

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Май 30, 2009 5:27 pm 
Аватар

akulata написа:
yulian написа:

Ми добре се получава!

Можеш ли да пробваш нещо?
Моля те, вземи я мухата и я пусни от високо, от метър да речем, във чашата. Да речем, три , четири пъти последователно я пусни без да я сушиш, и ни кажи дали ще потъне и ако потъва, до къде потъва?
После ще ти кажа какво имам предвид.

Поздрави
Пунаснах я както ми каза-на 4-тиа път потъва но до 1см но на тази тялото не е от микропореста гума и когато ловя ги ваксирам за плаваемост и не потъват, например тази муха е от такива материали.Повечето ми не са такива но врзвам ги и такива за по реалистични за капризна риба и места :wink:Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Май 30, 2009 6:13 pm 
Forum Admin
Аватар

yulian написа:
Пунаснах я както ми каза-на 4-тиа път потъва но до 1см но на тази тялото не е от микропореста гума и когато ловя ги ваксирам за праваемост и не потъват, например тази муха е от такива материали.Повечето ми не са такива но врзвам ги и такива за па реалистични за капризна риба и места :wink:Изображение

Потъна нали? Нека си потъва, не я ваксирай, както каза.
Да ти кажа сега какво имах в предвид.
Тоя тип мухи, обикновено потъват, имам предвид, мухите от ченили или антрони някакви, които се ползват за корем, защото пият водица. От големината на главогръда от миркопореста гъба зависи, колко ще потъва. А това да си хабиш смазката за мухи от микропореста гъба си е разхищение.
Но има и нещо друго много важно, положителният момент от цялата работа. Точно тоя тип мухи, дето потъват леко във водния слой са страшно успешни.
Заметнеш, тя падне и потъне и гледаш как некаква вълничка само надига на мястото където е паднала мухата, без да има кръг или изпляскване. Кленът я взима под повърхността, понякога даже не се забелязва. Но много по-добре я приема, отколкото муха, която е изпъкнала на повърхността като балонче. Да не задълбавам повече, че се измества темата към риболов, не е тука мястото за нея.
Това което искам да ти кажа, е да не се стараеш да ги правиш реалистични, като тая втората пчела, дето днеска си загубих почти час, ами да си ги връткаш бързи, лесни и вкусни, и да си ловиш с тях. Щото ако за една таква муха отделям един час, то за същото време може да си навържа 20 от другите, които не са по-малко ловачки и да си ловя с тях и да си късам на воля.
Ся, това е друг въпрос нали, ако искаме да се покажем във форума, глей колко сме добри, кви мухи можем да връзваме и т.н. Неема смисъл! От това човек е по-добре да стои далеч.
Аз честно да си призная, не знам колко реалистична муха мога да вържа. Не искам да звучи нещо като самохвалство, напротив. Споделям ти. Вече ще станат 8 години, а много рядко сядам да видя какво мога да вържа, до къде съм стигнал в усъвършенстването. Понеже връзвам предимно мухи за търговия, на ден съм стигал до сто нимфи с крака, с игри, абе маани, страшни. И то щото ми е работа. Като ми остане време за риба, се оказва, че за себе си нямам пет мухи на кръст. Понакога, вечер, преди да тръгна, седна, врътна десетина мухи от един модел, от най-лесните си модели, и отида с тях на риба.

При това напрегнато ежедневие, най-важното е малкото свободно време, човек да посвети на риболов. Това е! Съвета ми е, стой по-далеч от монитори и менгемета, хващай мухарката по-често и ходи за риба - за един ден на риба, господ дава два!

Поздрави и успех през новия сезон!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Заглавие
МнениеПубликувано на: Съб Май 30, 2009 6:54 pm 

[img][img]http://storage3.album.bg/45b/dsc00499_resize_2ecae_14403167.jpg[/img][/img]

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Заглавие
МнениеПубликувано на: Съб Май 30, 2009 7:00 pm 

Крачката са от Бай Радо!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 03, 2009 2:59 pm 
Аватар

Тази се е опърпала в прашец. Много реалистик :D :D

Евала Акулка!

Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 07, 2009 6:49 am 

Здравейте и от мен!!!Вчера открих риболовния сезон и имах невероятен успех такмо с пчеличката на Радо Акулата :D Смятам,че е много добра!Желая на всички колеги успех през сезона!!!

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа