Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Авг 03, 2026 7:20 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Издирва се!!!!
МнениеПубликувано на: Сря Дек 16, 2009 3:38 pm 
Аватар

Здравейте молодци!!! Спешно издирвам майстора на тая мушица, която ще видите след малко / добре, че я фотнах преди да отлети в небитието през октомври нейде из клонаците на панчаревските дръвиня /. Същата се оказа изключително резултатна, отлично видима отдалеко и плаваща без нужда от никакво мазанье :lol: :lol: . Подарена ми бе от някой от вас, молбата ми е, ако може, да ми подари за Коледа още две-три таквиз мушета :oops: :wink: :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 7:56 pm 
Аватар

Здравей, Бате Райко!
Знам, че си ненадминат със знанията си за всекакви пръчки, бланки, макародържачи и тямподобен хардуер, ама така като гледам макро фотографията не е от най-силните ти страни! Така показана мухата, дори и аз да съм я правил ( в, което силно се съмнявам) не бих я познал.

А ако някой от по-знаещите каже каква е мухата тържествено обещавам да ти подаря 10 (десет) броя, които съответно ще направя сам!

С уважение!

http://flyfishing-bg.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 8:05 pm 
Аватар

Парашут имитация на майска муха, с хекъл от петел, крило от антрон и три косъма от руса монголка за опашки вързана на кука 14 номер (батето с други не лови) с олив дъбинг.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 8:54 pm 
Аватар

Данчо, здрасти баце!! Бе ручките ли почнаа да треперят, що става не знам, ма наистина напоследък ич не върви пустото макрофоткане...при това съм подбрал най-доброто от каде дваесе снимки :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: !!
Драго, най-големия плюс от тая мухица / поне за мен / беше туй жълтичкото рошаво кокче :oops: :oops: :oops: . Като я метнех хем плаваше отлично благодарение на него, хем се виждаше като маяк в морето, особено на тъмен фон!!! А не искам да ти казвам колко килограми панчаревски кленове подлъга!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 9:40 pm 
Аватар

Само да разясня, та да не се чудите от къде ми хрумна да нарека рошавата част от мухицата кок...Ми щото първото, за което се сетих като я изрових от кутията, бе прическата на Лесли Нилсън в Дракула:

Изображение

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !! Поздрави!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 18, 2009 9:59 am 

Bate Raiko написа:
А не искам да ти казвам колко килограми панчаревски кленове подлъга!! Поздрави!!!

Охо Бат Райко, подменяш дименсията нещо? :D :D :D :D :D
Но е коректно. Нека шаренката бъде в сантими, а кляна да иде към кило. :D :D :D :D :D :D :D :D
Поздрави!
П.С.
Интересен ще е излет с мешана рибица. Примерно три кляна и две пъстърви как ще се презентира? :D :D :D :D :D :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 18, 2009 10:35 am 
Аватар

Охридското езеро, рибар с улова си през 30-те години. Дали му пука каква да е мухата?

Изображение

Източник: Изгубената България, Creative Commons License

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 18, 2009 10:44 am 
Аватар

Бати! :shock: То това за чеверме бре!!! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 18, 2009 12:50 pm 
Аватар

Казвам самата истина - бях отпуска от 01. 10 до 10.10., през това време програмата бе много натоварена 8) - един ден риба, един ден довършителни работи по апартамента, последните три дни - всеки ден на Пънча :lol: !!
Излетите протичаха по следния дневен ред - слизам на стената и облавям срещуположния на пътя бряг до устието или обратно - слизам на устието/плажа и облавям брега под пътя до стената.....
Резултатите бяха зашеметяващи за Пънча - нямах ден, в който да хвана по-малко от 50 - 60 риби като стандартно излизаха риби около 25-30 санта. За периода хванах и четири риби около или малко над 40-те санта, като две от тях след две последователни замятания точно под "балкона" на Лебеда!! За отчетния период докарах и поне два инфаркта на постоянното пенЦионерско присъствие и безчет коментари за възможностите на муарката!! Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 18, 2009 1:44 pm 

Бат Райко, чуднсни риболови и резултати си постигнал!
При това на Панчака.
Поздрави!
П.С.
Драго, рибата не е на муха, а на воблер. Обърни винимание на левия дйжеб под гайтана , какво виси. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 18, 2009 2:17 pm 

Поздравления за излета Батка!Начеса си крастата,както се казва! \:D/ \:D/ \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 21, 2009 8:43 pm 
Аватар

Ivan VP написа:
Драго, рибата не е на муха, а на воблер. Обърни винимание на левия дйжеб под гайтана , какво виси. :D

Извинявай Иване ама си се объркал, от левия джоб виси най-обикновен шаячен стример, а под пояса от дясната му страна е затъкнат щукарски стоманен повод и според мен не е на воблер а на ваглер или по точно на вирбел според мен!

Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 21, 2009 8:59 pm 
Аватар

Драгомир написа:
Парашут имитация на майска муха, с хекъл от петел, крило от антрон и три косъма от руса монголка за опашки вързана на кука 14 номер (батето с други не лови) с олив дъбинг.

Драго лесно ти е да говориш от висотата на опита за разни хекъли, антрони и олив дъбинги ( другото го имам ) А за да се получи един уловист Лесли Нилсън си требе съвсееем мъничко кокче
Ама как ще го прааая не знам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 21, 2009 9:27 pm 
Аватар

Бе как ще я връзваш сега - джаста праста, се връзва , нещо такова

Изображение

само, че вместо да вместо да изправяш антрона за парашута, го даваш на някой кефал да го надъвче едно хубаво и мухата е готова.

Edit: Поразгледах youtube-то за някое нагледно клипче, знам че има но в момента намирам за "parachute fly tying" клипове как НЕ трябва да се връзва. Затова най-добре е да се гледа дедо Оли. Намерих едно бързо видео - http://www.youtube.com/watch?v=N_XZlX0m ... L&index=41 те това е мухата само за опашка се слагат трите косъма от руса монголка и накрая кокчето не се стриже а се топира с преса за къдрене на коса.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 21, 2009 11:29 pm 
Аватар

Тиии русите монголки остави на нас!
Ниии от косъми руси си отбираме,
ондулация, фризиране, къдрене, топиране
праим ги завчас.
Само кефали дърти, да ни дъвчат перушините, нещо няма ги покрай нас!

Хее хе хе, ма съм мноо отворен бе!
Драго благодарско за хелпа.

Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа