Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Авг 04, 2026 5:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Мар 19, 2010 4:26 am 
Аватар

Вчера (16.03.10. бел.ред. :lol: :lol: :lol: ) както си седях кротко и си пиех от мастиката на мухарската среща в чифлика и обсъждайки риболова на шаран с муха, седящия до мен "Коцето" каза:
- А пък аз по "охота и рибалка" гледах един руснак дето се кълнеше, че за цяла Русия от Волга до Енисея няма по успешна муха за червеноперка.
Та по негово описание направих ето това:
Тя моята стана, като ония дето го питали: Ти мляко с ориз ял ли си? А той им отвърнал - Не, ама бати ми е разправял, че един друг му бил казал, че е гледал как един друг яде и на ония му било много вкусно :D :D :D
Та думата ми е ако някой друг има някакви наблюдения, нека сподели!

Изображение

Поздрави!!!

http://flyfishing-bg.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 19, 2010 8:14 am 
Аватар

Здравей!Куката кой номер е?Перото от щраус ли е?
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 19, 2010 3:02 pm 
Аватар

Хващал съм на подобна муха само че черна ,червеноперки на устието на яз.Тракиец.Може руските червеноперки да харесват блондинки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 19, 2010 3:23 pm 
Аватар

Де бре....чекайте и аз да се изокам :lol: :lol: !! Гледах въпросното предаване - пичът беше много интересен - страстта към риболова го споходила в зряла възраст, скочил направо към спининга, но скоро след това хванал мухарката и край....друго вече не признава!! Разговорът беше подплатен и с филмче, което показваше точно риболова на въпросните червеноперки - ловеше се от лодка, водоемът бе много интересен - приличаше по-скоро на естествено блато, защото имаше много водни лилии и перките беха типично руски - бахти мутантите \:D/ \:D/ \:D/ . В края човека показа и направата на мухата - Данчо, баце, докарал си я едно към едно....
П.С.: Не запомних какво точно ползваше човека за направата на мухата....ма те повтарят филмчетата....Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 19, 2010 4:14 pm 
Аватар

Благодарско за мухата. Има обаче един проблем. Аз също знам едни блата с много бабушки, но там има "крокодили".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 19, 2010 7:03 pm 
Аватар

Момци, моля за извинение, ако обърнете внимание в колко часа съм пускал мухата, ще разберете защо изтървах половината информация.
И така, куката е № 10 Канеле, торакса е фибра от щраусово перо.

Колегата, който ми сподели информацията ми обясни, че руснака изрично, казал за белия щраус. Само не знам как се води тая пущина, като мокра, суха или като стример!
И още нещо много важно;- Цялата тази информация ми бе споделена по време на третата мастика, преди първата бира!

Поздрави!!!

П.П. Владко, ако трябва ще отидем за червеноперки, пък като се върнем с някой крокодил, ще казваме, че е мутирала нещо напоследък :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 19, 2010 10:33 pm 

Начи, тактиката е следната: првиш муха за червеноперка, хващаш я и я водиш бавничко на осморки докът не се хване щукодила :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 28, 2010 7:33 pm 
Аватар

Здравейте юнаци. Един божи ден и аз се зачудих дали не мога да моря червеноперка с мухарка. Стигнах след доста проби до истината, която за мен беше муха правена от прозрачен силикон който бе боядисан в червено при шприцването му с помоща на пълнителя на един стар маркер. Следва връзване на наподобяващото на червей парченце вече изсъхнал оцветен силикон на кукичка 14 номер с дълго тяло. Пробвах я долу до блока в който живея (сега батардисаха това прекрасно място с глупоста наречена водното огледало на гр.Кърджали). За да се държат на исканата от мен дълбочина си направих маркер от малка стериопорена плувка която отрязах на две. Резултата не закъсня. Вечер след работа съм стигал до 25 бр.които отплуваха след изваждането им незабавно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 29, 2010 8:14 am 
Аватар

Емо, тове е сериозен пробив!
Поздравления :D

Жив и здрав
А.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 01, 2010 4:52 pm 

И аз гледах филмчето. На куки от 14 до10номер направих подобни мухи, едните с малко червенко и много бяло, другите с много червенко и малко бяло, тънички, дебелички, разни..... обаче до сега не съм ходил някъде, където да ги пробвам. През седмицата мислех да ида на р. Блато, но не успях. Ако е рекъл Бог, тези дни на церовските дупки ще се пробвам и ще пиша. Ако някой се яви на Жеков вир-да опита. По това време червеноперката набива в устието на реката, като рибите са доста големи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 01, 2010 6:57 pm 
Аватар

dzaekov написа:
И аз гледах филмчето. На куки от 14 до10номер направих подобни мухи, едните с малко червенко и много бяло, другите с много червенко и малко бяло, тънички, дебелички, разни..... обаче до сега не съм ходил някъде, където да ги пробвам.

Пууу, и аз не съм ходил никъде, по точно ходих ама само дребни кефалчета, и тая мухица кога ще я пробвам не знам :roll: :roll: :?: :?:

Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа