Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:59 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 43  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Юни 29, 2015 4:16 pm 
Аватар

27 юни Световен ден на риболова

Тази година решихме да отбележим празника на р. Тунджа.Към нас се присъедини Иво от Плевен,за база избрахме мотел ,,Екатерина,, в близост до Ямбол на брега на Тунджа.Той представлява едно соцтворение копирано от Американските мотели преди около 40 години,явно попаднало в добри ръце!Имах чувство,че съм попаднал в Рая,много Средиземноморска растителност,включително Райска ябълка,разхождащи се пауни ,диви патици,понита и какво ли не.....кухнята добра,цените народни.В тази приятна обстановка почетохме празника,имах чувството,че никой не искаше да си ляга,но около 2ч. решихме да приключваме,тъй като рано сутринта трябваше да се отдадем на любимито хоби.
И няколко думи за риболова.Нищо ново под слънцето,перфектна река,добри риби и много настроение.Ето и малко снимки от вси1ко това
https://www.youtube.com/watch?v=xfuX5AkEwy0

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Юни 29, 2015 7:49 pm 

Сериозна група сте си и това е:) <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юни 30, 2015 7:51 am 
Аватар

Аз, понеже очевидно изоставам от последните тенденции и от мисиите, поставили си поредните мухарски величия, да попитам направо, като лаик.
Освен да показват колко отвратително изглежда умраля риба и как НЕ трабва да се вади хваната риба, с какво друго помагат на развитието на мухарството репортажи като горния?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юни 30, 2015 11:53 am 
Аватар

Angel написа:
Аз, понеже очевидно изоставам от последните тенденции и от мисиите, поставили си поредните мухарски величия, да попитам направо, като лаик.
Освен да показват колко отвратително изглежда умраля риба и как НЕ трабва да се вади хваната риба, с какво друго помагат на развитието на мухарството репортажи като горния?!

Здравей Ангел,

всеки има право на собствено мнение,щом не ти харесва не ги гледай !Изказването ти ми замирисва на нещо от Соца,нещо като линията на ,,любимата партия,, -вместо партийни величия,мухарски величия,как има само един начин на вадене на риба,защото така е наредила партията!И последно,всеки който е правил съвместен риболов с мен знае,че риба не взимам!!!!!!!А тези колеги не са малко.Извинявай,май се обърках малко,едната снимка наистина е с умряла.......жаба Ангел,жаба,не и риба,явно имаш проблем със зрението!

п.п.На края нещо сериозно Ангел,нашите излети протичат малко нестандартно,малко по различно,но спазвайки всички приети законови правила и моралния мухарски кодекс!!!!!!!!МИСЛЯ,ЧЕ ВСИЧКИ НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ЕДНАКВИ,ВСИЧКИ ДА БЪДЕМ ОТЛИЧНИЦИ!

ПОЗДРАВИ ВАЛЕНТИН

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юли 01, 2015 12:36 pm 

Здравей Ангел
На думи,а особено във форумите, е лесно да се даван акъли ида се сипят обиди .По трудното е да защитиш правотата си.Не е нужно да харесваш нас и излетите ни .Но когато критикуваш и обиждаш защити позицията си.Покажи ни как изглежда според теб този изключително хуманен начин на улавяне изваждане и пускане на риба. Не смятам да падам да толкова ниско като теб Пожелавам ти много слука в риболова и адреналин в кръвта .Дано този клип ти хареса Гарантирам че в него няма умрели риби.
https://www.youtube.com/watch?v=rPDJOnYomO4

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 02, 2015 12:17 am 
Аватар

vasilev написа:
Здравей Ангел,

всеки има право на собствено мнение,щом не ти харесва не ги гледай !.....................................................................................................Извинявай,май се обърках малко,едната снимка наистина е с умряла.......жаба Ангел,жаба,не и риба,явно имаш проблем със зрението!

Според закона в реките, които не са в режим " хвани и пусни" всеки може да си вземе до определено количество и размери риби. Но дайте да не се правим на Лили Иванова и да говорим за умрели жаби, летящи чинии и т.н. Сигурно и аз съм кьорав, но едната риба, с която се е снимала цялата дружина, после върху една тарелка и накрая до една мухарка, се "преструва" на умрЕла по-успешно от лисицата от народната приказка. Не ме дразни, ако някой е взел 2-3-5 риби в нормата. Повече ме дразни, когато някой се опитва да ме убеди, че бялото е черно. Давам пример: някой (може би беше Калоян Белополски) обясняваше как на малък Искър ловили бели мрени, но все маломерни и ги пускали, а циганите прибирали всичко. Направили забележка на мангалите, че това са малки бели мрени, че трябва да се пускат, че ще порастат до килограмови риби. А бай мангал погледнал рибата и казал: " А, ама тая не е бяла мряна, тая е черна" и я сложил в торбата.
Да се върнем на темата. Vasilev, кажи с ръка на сърцето " рибата е жива". Приемам каквото напишеш. Няма да правя коментари. Ще си направя изводи за себе си. И считам въпроса за приключен.

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 02, 2015 8:01 am 
Аватар

heifisch написа:
vasilev написа:
Здравей Ангел,

всеки има право на собствено мнение,щом не ти харесва не ги гледай !.....................................................................................................Извинявай,май се обърках малко,едната снимка наистина е с умряла.......жаба Ангел,жаба,не и риба,явно имаш проблем със зрението!

Според закона в реките, които не са в режим " хвани и пусни" всеки може да си вземе до определено количество и размери риби. Но дайте да не се правим на Лили Иванова и да говорим за умрели жаби, летящи чинии и т.н. Сигурно и аз съм кьорав, но едната риба, с която се е снимала цялата дружина, после върху една тарелка и накрая до една мухарка, се "преструва" на умрЕла по-успешно от лисицата от народната приказка. Не ме дразни, ако някой е взел 2-3-5 риби в нормата. Повече ме дразни, когато някой се опитва да ме убеди, че бялото е черно. Давам пример: някой (може би беше Калоян Белополски) обясняваше как на малък Искър ловили бели мрени, но все маломерни и ги пускали, а циганите прибирали всичко. Направили забележка на мангалите, че това са малки бели мрени, че трябва да се пускат, че ще порастат до килограмови риби. А бай мангал погледнал рибата и казал: " А, ама тая не е бяла мряна, тая е черна" и я сложил в торбата.
Да се върнем на темата. Vasilev, кажи с ръка на сърцето " рибата е жива". Приемам каквото напишеш. Няма да правя коментари. Ще си направя изводи за себе си. И считам въпроса за приключен.

Поздрави

Виж колега,замирисвами на светата инквизиция,да доказвам,че нямам сестра!Преди време такива ,,величия в мухарския риболов,,като Вас принудиха
БАТИ РАЙКО да спре да качва излетите си(едни от най качествените и стойностни във форума) и да се обеснява на едни недостойни хора дали има право да лови риба в любимия си тец!За съжаление Райко Ви се върза!Мога да цитирам поне дузина колеги с които ходим за риба и спряха да пишат във форума през годините заради ,,професори,, като Вас!И да не изглежда,че говоря празни приказки ще Ви дам пример с ,,биолога,,Ангел.Влязах в профила му във форума и какво видях,първо влизане 2006г.,последно 2011г.За 6г. над 500 коментара,което наистина малко хора са постигалии което е наистина похвално :smt038 Прочетох ги всичките до един и установих,че в много малко от тях се говори за уловена от него риба,за негови излети по водоемите на България,а почти всичките са със заядлив тон!Нарекох го биолог,тъй като самия той се представя като такъв във вез
итката си.До тук с обеснителния режим колеги(дори се съмнявам дали сте такива) Ангел и...!

П.П. На всички ,,капацитети,, ще кажа,че съм много твърд характер и много трудно ще ме откажат отразяването на нашите излети,които може да не са най качествено показаните,но виждам от злизанията,че са едни от най четените и посещавани във форума!,,Колеги,,вместо със заядливия си тон да отказвате достойни мухари да учасват във форума почнете да ходите за риба,да пусните някое и друго репортажче,почнете да гледате малко по позетивно на живота!И за последно,няма безгрешни хора и ние сме навярно от тях <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 02, 2015 9:13 am 
Аватар

Навремето този форум имаше цели, които поне на монитор звучаха благородно.
Появиха се и правила, може би някои от тях пресилени, може би други ненужни, но правила.
Отдавна целите са размити, а към правилата се прилага двоен стандарт.

Навремето имаше скандали, грозни. Но имаше и живец.
Сега е заменен с толерантност, която започва да прилича на толерастия.

Не да влизам в тон на гореписалите (всеки сам да отсява зърното от плявата), но тъй като страшно се дразня от наглостта, самохвалството и нахалството, преди действително да обидя накой, най-учтиво моля администратора да изтрие всичките ми постове (и без това били безстойностни и заядливи), профила и галерията ми.
Смятам, че е по-добре фейсбук да "изяде" форума и той да престане да съществува, отколкото самия той да се обърне срещу собствените си първоначални цели.
Знам, че това няма как да се случи и следователно нямам повече място тук.

Съжалявам, че когато съм бил активен тук, съм бил повече учещ се и може би повече съм получил повече отколкото съм дал на форума, за което му се извинявам!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 02, 2015 9:59 am 
Forum Admin
Аватар

Привет, колеги,

Пак някаква драма се започва!

Според правилника на форума, недопустими са снимки на умрели риби в темите.

Постовете на Angel и heifisch вероятно са в тази насока написани.

Бат Вальо, кленът дето сте снимали, дето го държи Методи, след това до въдицата и на една синя подложка, умряла риба ли е? Ако е жива, няма проблем, ако е умряла, ще трябва да изтрия линка към клипчето.

Angel, всеки има право сам да преценява дали ще участва или не във форума. Според правилника, админа не е длъжен да трие постовете на потребител решил да го напусне.

Тъй като съм от самото начало на форума :D :) съм загледал интересна тенденция на израстването на потребителите в него. Обикновено в началото се учат и са активни. В по-късен етап се научават, което е хубаво за самите тях и престават да участват активно в темите, т.е. предимно четат. А колко хубаво щеше да е да споделят!

Самия форум се определя от хората, които вземат участие в него и от информацията, която се публикува.

За това дали е паднало нивото, ами не знам, зависи. Със сигурност в началото много от нещата се публикуваха за първи път във форума, така да се каже мухарството в интернет прохождаше и доста теми започваха. След десет години на живот, мисля, че доста от нещата във форума, свързани с мухарството се понаписаха и затова темите може би не са така интересни, както в самото начало.

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 02, 2015 10:36 am 
Аватар

Радо привет от Лудогорието,

Знаеш че съм сериозен човек на зряла възраст ,успял в живота и ми е минало времето да се доказвам на някого или да си меря ,,пишката,, или пък кой е по,най,най!От самото начало идеята ми е била да популизираме мухарството,да посветим нови хора в това вълшебно хоби и се радвам,че доста хора ни последваха!Другата идея бе да покажем колко красива е България,колко красиви места има за риболов,а не да рекламираме чуждата природа(имаме доста излети в чужбина,с добри резултати,които никога не ще видят свят в този форум!)Но най важната идея бе да събудим пасивните участници(от влизанията виждам ,че има поне 500 п.у.)и се радвам ,че субудихме немалка част от тях!Относно рибата дали е жива или умряла,ще кажа,че това не е една,а няколко различни,затова съм сложил различни мерки за сравнения и ако някой ,,тома неверни,, се съмнява да заповяда събота и неделя в района на Ямбол и да направим сравнения!И накрая да се върним на главното дали е жива рибата-твърдо ДА!

П.П. Радо за това райско кътче ти говорех да направим откриването,но никога не е късно!

поздрави <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 02, 2015 11:17 am 
Forum Admin
Аватар

Бат Вальо, след твърдия ти отговр на въпроса, който породи цялата дискусия, не виждам причина да се намесвам като администратор и да трия линка. Винаги съм казвал, че красивите снимки, лично за мен разбира се, са на рибите във водата, но всеки сам си преценява, както се казва - всеки си има стил.

Angel написа:
Съжалявам, че когато съм бил активен тук, съм бил повече учещ се и може би повече съм получил повече отколкото съм дал на форума, за което му се извинявам!

Ангеле, той, форума мисля, че би могъл да приеме извинението ти за това, че повече си взел от колкото си му дал, ако вместо да махнеш с ръка и да се откажеш, което е лесно, да влезеш и да споделиш следващият си излет къде и какво си хванал :smt064.

Интелигентен човек си и мисля, че сам знаеш, че е най-лесно да се критикува! По-трудно е да дадеш личен пример! :smt035

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 02, 2015 12:16 pm 
Аватар

Я не се правете на госпожици и се дръжте нормално [-X Алооо Лудогорието... няма нищо лошо в градивна критика!!! Факт е, че част от клиповете ви НЕ СА от най-естетичните, който съм гледал и е нормално човек, който не ги харесва да си каже мнението. Иначе си ловете рибите със здраве... и наздраве <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 02, 2015 1:36 pm 
Аватар

Mutavdzhiyski написа:
Я не се правете на госпожици и се дръжте нормално [-X Алооо Лудогорието... няма нищо лошо в градивна критика!!! Факт е, че част от клиповете ви НЕ СА от най-естетичните, който съм гледал и е нормално човек, който не ги харесва да си каже мнението. Иначе си ловете рибите със здраве... и наздраве <occasion

Алоооооо.....ти пък като какъв се вживяваш в спора,да не си светия синод някой да ти е искал мнението .....левскарче.По едно време ми пишеше на л.п.,сега нещо показваш мускулили,етде толкова смелост,нещо показваш характер!Ти сляп ли си ,че не става пример за критика,а за чисто заяждане.

П.П.Мисля,че правилното,бе дами драснещ двареда на л.п.,както друг път,а не сега да правиш ,правилното,, поведение пред някого,просто казано ,,плонж,, пред мух. Общност

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 02, 2015 2:43 pm 
Аватар

Мислиш, че ми трябва смелост, за да ти пиша ли? Объркал си се човека [-X Давам си мнението винаги когато искам и на когото искам и не ми е нужно да ми искаш мнението, за да си го давам.
Да, може и да съм сляп и да не виждам, че става дума за заяждане, но определено минаваш границите на добрия тон.
Относно това кое е правилно... нека това аз да преценявам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юли 02, 2015 3:35 pm 
Аватар

Mutavdzhiyski написа:
Мислиш, че ми трябва смелост, за да ти пиша ли? Объркал си се човека [-X Давам си мнението винаги когато искам и на когото искам и не ми е нужно да ми искаш мнението, за да си го давам.
Да, може и да съм сляп и да не виждам, че става дума за заяждане, но определено минаваш границите на добрия тон.
Относно това кое е правилно... нека това аз да преценявам.

Нещо опетла конците.Мисля да спра до тук!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 43  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа