Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 10:08 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 43  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Авг 10, 2015 7:58 pm 
Аватар

mitko2 написа:
Бат Вальо, дай клипа, щото аз какъвто съм карък нищо не можем да си хванем. Поне да уплакнем окото дет се вика.

Поздрави
Митко

Митко всичко е ОК с клипа,в тая жега съм объркал статуса,моля да ме извиниш!
Поздрави от цялата група <fishing_man

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 10, 2015 8:41 pm 
Аватар

Браво Жоре,добре сте се забавлявали,добри риби(за инфото ми дължиш бутилка кайсиева от новата реколта),а за филма просто нямам думи,както винаги на ниво!Стягай се за големите распери,че Мето са му влезли в главата и само за тях ми говори!
Поздрави <fishing_man

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 11, 2015 12:12 pm 

Браво колеги, много добри риби. Бръмбарчето на кой номер кука е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 11, 2015 3:53 pm 
Аватар

"Хубаво нещо е отпуската, но има един недостатък-свършва много бързо..."

Е те тука съм съгласен на 100 процента.... :D :D !! Поздрави на групата <occasion <occasion !!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 11, 2015 8:29 pm 

Имам мухи на най различни номера куки . В процеса на, самия риболов ги сменям.В този риболов започнах на голяма кука ,но имах доста фалшиви атаки. Затова смених бръмбър на кука номер 10 и гелетата намаляха драстично. Според мен изборът е според ситоацията. Моля не вземате моето мнение за миродавно . Аз съм пряктик а не теоретик.
Упех и слука на всички . Успехът идва с постоянството!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2015 8:25 am 

Бръмбър на кука № 10 си е бая голяма мръвка. Но за тази река и при тези риби със сигурност има ефект. Аз обикновено ползвам № 12 или най вече № 14.

Поздрави
Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2015 12:06 pm 
Аватар

mitko2 написа:
Бръмбър на кука № 10 си е бая голяма мръвка. Но за тази река и при тези риби със сигурност има ефект. Аз обикновено ползвам № 12 или най вече № 14.

Поздрави
Митко

Митак здравей , преди 15 години като правех първите си стъпки в мухарството също залагах на малки мухи,било осички,било бръмбарче или н ещо друго,като полека лека започнах да увеличавам големината на мухите,като съответно започнаха да излизат и големите риби.Всичко това се случва на едни и същи реки,така ,че на всяка река има и по големи риби.Моят скромен съвет към теб е да почнеш да увеличаваш големината на мухите си,проблема не е реката!От 4 години на по малка от 8 номер не ловя,а когато съм с проходилката ловя на стримерови и шаранджийски куки,като резултатите ги виждаш от нашите филмчета!
Поздрави и късмет Митко <fishing_man

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2015 12:37 pm 

Благодаря за съвета Вальо. Аз съм от скоро в играта и всичко свързано с тактиката на ловене представлява огромен интерес за мен.

Поздрави
Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 17, 2015 5:47 pm 
Аватар

Здравейте приятели, през миналата седмица изкарахме три незабравими дни на Тунджа в търсене на първите си распери за годината и за трофейни кефали.Имахме щастието и късмета да се засечем на реката и да направим съвместен риболов с такива майстори на мухата и по специално на риболова на распер като доктор Косьо и Сабин.За нас бе голяма чест за удостоеното ни внимание от тях <winers .С тяхна помощ хванахме и първите си распери,като техния размер нарастваше прогресивно към края на риболова!За кефала нищо ново,добри риби,доста с трофейни размери!
поздрави на всички и се надяваме с повечето от вас да се видим и запознаем на мух. събор. <occasion ето и малко снимки
https://www.youtube.com/watch?v=HQ011j9 ... e=youtu.be

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 18, 2015 1:08 pm 
Аватар

Страхотни риби :smt038 ...
Оказва се че Тунджа си остава една от най яките реки...
Поздравления на групата!!! <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 18, 2015 10:14 pm 
Аватар

sote-full написа:

Не е сигурно, то може и по Струма да има такива тупалки ама да зависи от задвъдичното устройство, което значи още по-голямо евала на групата ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 19, 2015 4:34 am 
Аватар

kambana написа:
sote-full написа:

Не е сигурно, то може и по Струма да има такива тупалки ама да зависи от задвъдичното устройство, което значи още по-голямо евала на групата ;)

Здравейте приятели,първо Ви благодаря за хубавите думи :smt038 От опита,който имам ще Ви кажа,че във всяка река има ,,тупалки,, или както ние ги наричаме ,,професори,, ,просто трябва да се търсят,къде с късмет,къде с рутина!От нашите споделени излети веждате,че ходим много и на различни места за риба и като извод който сме си направили без да обиждам някого,че като Янтра и Тунджа реки с такова разнообрази и гъстота на рибите в България няма!Освен това са и много лесни за мухарене реки,което също е много важно за трофейните риби!
Извини ме за невежеството,но какво значи задвъдично устройство?
Поздрави и наслука <fishing_man

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 19, 2015 2:48 pm 
Аватар

Бат Вальо, същото, каквото означава "задкормилното устройство" при хавтомобиля :D :wink: !! С повечко думи - Соте иска да каже, че ловиш толкова и такива, колкото си можеш.... :wink: :wink: !! Поздрави за туцовете!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 19, 2015 5:35 pm 
Аватар

Ударно по Тунджа за распери и трофейни кефали

в чест на 7я национален мухарски събор

Колеги, на който от Вас му е влизал в главата ,,расперския синдром най добре ще ме разбере,за 6 дни 4 излета за тая уникална за България риба,просто като ти се загнезни в съзнанието блокираш,нито сън те лови,забравяш за всичко!Особено първите дни като видях какви распери извадиха ,,професорите,, д-р Косьо и Сабин Чаушев,особено този на Сабин от събота който според доктора ,който бе на 10 ,15м гонеше метъра,не се събра в кепа и след голяма борба си тръгна по живо и здраво!Сабин дори намери сила да се пошегува,че само снимката му би тежала 1кг!И след всичко преживяно как нормален мухар да не мисли за тези красавци!
За съжаление ловихме с Мето до 10.30ч. защото реката изведнъж помътня и колкото и да не ни се искаше,бързо си подвихме платната за Шумен!За 4 часа три прилични распера,няколко по малки и...Мето хвана най големият си кефал за лятото около 1.5кг! :smt038
Поздрави <occasion и наслука <fishing_man
https://www.youtube.com/watch?v=4Pfwh1a ... e=youtu.be

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Авг 19, 2015 6:38 pm 

Стой не дишай. Бат Вальо, дай координати на мястото. Освен това сподели:
1. Мухарка (клас);
2.Дължина на линията (лидер + типет);
3.Примамка.

Риби с такъв размер видях само веднъж (д-р Косьо показа подобно нещо в неговия сайт).

пс: От два дни чета във форумите и открих страхотни констатации от доктора относно тактиките на риболов.

Поздрави
Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 43  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа