Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 11:33 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 43  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Окт 20, 2015 9:04 pm 

Отново няма какво да се каже за излета ви :)<occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 22, 2015 7:00 am 

Привет на всички
Най после намерих време да обработя видеоматериала от последния риболов През целия
излет риболовът вървеше много добре Рибите атакуваха настървено но все нямах слуката да закача трофеен екземпляр Но в последния час от риболова упорството ми даде резултат Открих батковците комусирани в една лагунка на реката За по малко от час хванах няколко добри екземпляра Но до тук с приказките Вижте какво се случи
http://www.youtube.com/watch?v=q8oHDIiRQ2Y

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 22, 2015 8:08 pm 
Аватар

Кефите, пичове! Браво! Реката е прекрасна, а и явно държи добри кленчоци.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Окт 22, 2015 8:26 pm 

Благодаря за добрите думи!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Окт 23, 2015 10:49 am 
Аватар

Здравейте приятели и от мен, от прекрасния филм на Жоро видяхте и почувствахте атмосферата на красивия есенен риболов. Мисля че думите са излишни, затова от мен малко снимки на чудесните риби които се улавяха през тези три незабравими дни на Тунджа и не бяха уловени от нашите камери.

https://www.youtube.com/watch?v=151mBciSaLQ

Поздрави, <occasion и наслука приятели.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Окт 24, 2015 6:20 pm 
Аватар

Жоре, Вальо за пореден път ни показвате страхотни излети с хубави риби. Продължавайте все така.
Поздрави и <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Окт 28, 2015 11:37 am 
Аватар

Здравейте колеги
в събота с Дидо шефа заложихме отново на Тунджа.Но......но кърък..по скоро лошо стечение......малко преди нас реката се вдига с над половин метър от изпускането на яз. Жребчево! Голямо търсене падна и с много опит и рутина все пак открихме рибите.....е липсваха трофейните...но в царството на слепите и едноокия е цар!Улавяха се много и доста добри риби за есента!Ето и малко снимки
https://www.youtube.com/watch?v=SKri5fB0p9Q

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Ное 03, 2015 9:48 pm 
Аватар

Здравейте приятели,
в началото на ноември направих два риболова на две прекрасни Български реки.Първия ден бях сам на Тунджа.Нивото и в сравнение от предната седмица бе вдигнато с около половин м. и като прибавя листата които се носят по нея като огромен ледоход се ояертаваше труден риболов.То тук спирам с лошото.Хубавото бе слънчевото време и липсата на вятър(нещо не типично за Сливенско!) и като прибавя късмета който имах този ден(бързо намерих есенното и леговище)направих сравнително добър риболов за сезона!Куриозното този ден бе ,че всичката риба улавях на едно и също место(нормално за сезона) за не повече от 3, 4 часа!
През втория ден заедно с Жоро и Дидо посетитихме Златаришка река,река която многократно ни е спасявала от капото през студените зимни месеци!Но сега тя ни посрещна бистра,с ниско ниво и с усмихка на слънцето, а и с доста добри на брой и размер риби!Ето и малко снимки .Поздрави и <occasion
https://www.youtube.com/watch?v=yOQuY3m ... e=youtu.be

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Ное 04, 2015 6:31 am 

Привет Вальо и компания. Отново страхотен репортаж. Златаришката река е прекрасна дестинация. Ех спомени спомени. Тази година я пропуснах, но догодина съм там.
Още веднъж благодаря за споделеното.

Поздрави
Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2015 2:44 pm 
Аватар

Тази луда,луда Тунджа! 7 и 8 ноември 2015г.в района на Сливен и Ямбол

Приятели,като качих във фейса снимки от излета със същото заглавие много приятели и колеги ме попитаха защо луда,какво и е лудото,река като река!Но не е така,всеки който е риболовствал на Тунджа знае,че е зависима от яз. Жребчево,имало е години в които по два,три пъти на ден нивото се е вдигало и намалявало,вследствие на което рибата се побърква и не знае къде се намира!Нещо подобно се случи и сега,преди две седмици нивото се вдигна рязко с около половин метър,до към четвъртък същото положение,а в събота приятна изненада,реката си бе върнала обичайното идеално за риболов ниво!Е, ,при тази ситуация ,при наличието на мъгла и студ до обяд,а слънце в следобедните часове и при задължителния листоход се очертаваше труден риболов!Голямо търсене му падна,но къде с рутина и опит от предни години,къде с малко късмет я намирахме,но за наше съжаление не се улавяха както казва Бат Райко ,,бабанките,,до момента в който ставаше около 14,30- 15.00 ч.и като че ли по часовник и през двата дни ,,бабанките,, или както ние им казваме ,,професорите,, излизаха на хоризонта,един след един,от голям(за сезона) по голям и всичко това се случваше на едно и също място!Голям кеф приятели,този есенния риболов не го заменям с никой друг!Това удоволствие изпита всеки един от нас, Жоро , Шефа Дидо и моя милост,всеки един от нас почувства радостта от трудния,но красив есенен риболов.
Поздрави на всички колеги и приятели, <occasion и наслука!
Ето и едно филмче,за да добиете пълна представа,за какво иде реч!
https://www.youtube.com/watch?v=Mlnwgve ... e=youtu.be

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2015 4:54 pm 
Аватар

Евала Бат Вальо, страхотен излет сте спретнали...Прав си, че през есента се правят шеметни мухолови!! Обаче и волски нерви си трябват, щото след всеки по-силен повей на Ветърко и с листата става мазало :-s :-s !! Наздраве на групата <occasion <occasion !!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2015 7:26 pm 

Бат Вальо, щом Бат Райко е оценил репортажа и рибите, аз кво да кажа. Страхотен е и топли душата.
Поздрави на цялата група
Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2015 9:13 pm 
Аватар

Бравос! Когато реката, времето и опита са с вас, нямам съмнение, че сте си изкарали чудесно!

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2015 3:50 pm 
Аватар

Изобилие от трофейни Кефали на Тунджа в средата на ноември!

Приятели,този път каквото и да кажа,много от вас ще си помислят,тоя нещо ни баламосва,нещо се бъзика с нас!Какво имам предвид колеги,през последните седмици започнахме да улавяме доста на брой добри риби,някои с трофейни размери.До тук нищо странно ще каже някой,да така е,и други години се е случвало.Но тази година явно не е като другите.При нормална година в средата на есента рибите започват да се комусират и за съжаление полека лека изчезват за няколко месеца от нас мухарите.Тази година наблюдавам нещо странно на Тунджа,преди месец наистина се комусира и я ловяхме на определени места в които тя зимува (нормално за есента),като често се случва,,гол след гол на едно и също место,като рибата бе започнала да си пуска защитната слуз!Но втора седмица кефала излезе от укритията си,като се разстла в голяма част от реката,като преобладават големите риби,да не кажа ,,професорите,,!Е нямаме нищо против това и мисля,че максимално се възползувахме от това странно явление,например в сряда имах десетина риби около 50 см,дори едната бе 54 см!Вчера малко по малко,защото излезе силен вятър и докара листохода и просто нямаще смисъл!За малко по малките няма смисъл да говоря(зимата ще ги сънуваме,ама сега....)Всичко това за късмет камерата ми го запечата за мое,а се надявам за ваше удоволствие и да се получи един добър филм(трябват ми два,три дни)Тъй като качих снимки във фейса,много от приятелите ми поискаха да им пусна някое и друго клипче,затова направих едно малко филмче,което е прелюдия към филма който ще имате възможност да видите в следващите дни.
Поздрави на всички. <occasion и не забравяйте,че риболова никога не спира!
Ето и самото филмче,приятно гледане
https://www.youtube.com/watch?v=P9NS-CZJgY0

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2015 6:00 pm 

С такива клипове ще ме откажете от скобара,той и без това некълве:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 43  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа