Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 11:57 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 43  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Ное 27, 2015 10:04 pm 
Аватар

Колега,Василев,не ме разбирай погрешно,но като кледам как бъркате в хрилета на рибата,едва ли ще оцелее дълго.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Ное 27, 2015 11:45 pm 
Аватар

svetligenov написа:
Колега,Василев,не ме разбирай погрешно,но като кледам как бъркате в хрилета на рибата,едва ли ще оцелее дълго.

Колега привет,ще ти отговоря в твой стил(обичаш да се бъзикаш),обещавам да изкарам курс по хуманно отношение към рибите по всички правила на ЕС!
А сега по сериозно,абсолютно си прав,няма две мнения по въпроса!Само при кефалите си го позволявам т.к. те са ,,вълча порода,,т.е.имат здрава устна кухина и както котките трудно умират,същото е и при кефалите!При по нежните,като пъстървите и распера никога не си го позволявам!При по големите кефалите се случва да ги хвана за хрилете, когато ги снимам,а те са с още по здрав статус.
Ако това е проблема,здраве му кажи,считай,че съм го решил,но проблемите са другаде,като например с браконерството,защо така,,фино,,не реагира(х те),когато пролетта ги хванах с мрежите и ги накарах да върнат рибка по рибка,при все,че го снимах и го качих в доста сайтове и форуми,вкл. И този!В друг случай когато съм с проходилката(Също филмирано)нарязох доста винтера и мрежи!Тогава един не се намери да каже браво Бат Вальо(браво къща не храни),не съм и искал,така го разбирам,що риби съм спасил,бедна ти е фантазията колега!
Надявам,се някой ден да направим съвместен риболов и тогава по добре ще разбере те за какво говоря,това лято с доста колеги от България имам съвместни риболови,доста от тях са имена в нашето ,,мухарско семейство,,включително с приятели от Плевен!
Поздрави, <occasion и мисля при тая ,,тирада,,от думи да ме разберете Вие правилно!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Ное 29, 2015 12:21 pm 
Аватар

Вальо,извинявай,че ще ти пиша на ти,не се познаваме директно,за това надявам се да ме извиниш.
И през ум не мие минавало за те коря за туй нещо.Просто го отбелязах.
Шапка ти свалям за репортажите който пускаш и не само за тях.
Имаме доста общи познати и от тях за теб съм чувал само хубави неща за теб и групата ви.
Аз,също понякога ги хващам за хрилете,но само когато прибирам някоя и друга риба.
Няма да се правя на божа кравичка,все пак затова е риболовът.
Относно съвместите излети-дай боже,защото тази година имам не-повече от 5 излета,физически просто нямах време.
Още веднъж благодаря за репортажите,благодарение на тях опознах Тунджа и разбрах за трофейните кефали там.
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Ное 29, 2015 1:13 pm 
Аватар

Благодаря ти за хубавите думи Цвети,мисля,че не сме малки деца да се извиняваме,а и не виждам причина да го правиш,просто това бе една основателна и градивна критика,която мисля,че ще ми бъде от полза!
Поздрави и наслука,мисля,че риболова за тази година все още не е приключил! <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 30, 2015 8:12 pm 
Аватар

Здравейте приятели на мухарския риболов,

В следващите редове ще ви разкажа за един шантав риболов, който ми се случи в петък. Планът беше за Тунджа/в четвъртък вечер инфото ми бе че реката е с нормално ниво/, но .......
В 7:30 съм на Тунджа в района на Сливен и за мой ужас висока и мътна, явно Жребеца бе изпуснат.От там през Сливен, Стара река, Елена за час и половина и към 10:00 на пук на лошото време започна един добър риболов, излизаха доста сериозни риби за тази река!Ето и малко снимки приятели.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Поздрави на всички колеги и приятели, специални на Бат Райко/той знае защо/, <occasion и не забравяйте, че "къща риба не лови" и риболова никога не свършва!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 30, 2015 9:06 pm 

Яко, за този сезон. Браво Вальо. Пропуснах събота и неделя по здравословни причини, но утре живот и здраве ще отскоча. Пък каквото сабя покаже.

Поздрави
Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 30, 2015 9:20 pm 
Аватар

Митак какво си се отпуснал,какви са тез болести,рибар няма право на болнични!Разбира се,че се шегувам приятелю,по бързо да оздравяваш,че рибите те очакват,иначе снимките са от твоя край!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 30, 2015 9:40 pm 

Просто дребни камъчета и песъчинки. За сметка на това яко бира и утре каквото стане.

Поздрави
Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Дек 01, 2015 12:53 pm 
Аватар

Ха-хааа!!! Наздраве, Бат Вальо!!! Аз се кръстя по пет пъти на ден да изгрее малко слънчице за съботата или неделята....Още не е много студено 8-[ 8-[ ....

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Дек 02, 2015 11:04 am 

Прогнозата е страхотна Бат Райко. Време слънчево с температура 2/11 градуса. Вятър 1 m/s.
И да не забравиш да покажеш снимки.

Поздрави
Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Дек 06, 2015 1:41 pm 
Аватар

Честит празник на всички колеги и приятели ,живи ,здрави,наслука и <occasion

Отново Тунджа,добрата,стара Тунджа!

,, Шило в торба не седи,, и моята работа стана същата в петък!До четвъртък на обяд нагласата ми е за Златаришка река т.к.Тунджа от седмица е с доста високо ниво и не виждах перикспектива в бъдещите седмици,но чудесата казват ставали покрай Коледа!По обяд колегата от Сливен К.Димитров ми изпраща снимки от Тунджа,просто не е за вярване,ниско ниво,избистрена!Без замисляне решавам,че реката за петък ще е Тунджа!
Речено сторено,7.30ч. съм на реката,все още тъмничко,но мерака.......,студ ,2 гр.,обличам дебелите дрехи,шлемофона на главата и О чудеса....на третото замятане риба,не просто риба,а от ,,професорите,, , точно в 8.01ч.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
След десетина минути подобен,просто не е за вярване,как след тоя потоп който е бушувал тук (нивото е било вдигнато с около метър)рибата и е до хранене!
Изображение
Изображение
Изображение
Ето на това место се случи този фантанстичен риболов!
Изображение
Изображение
След това час пълно капо,сменям местото,като карам покрай реката и минавайки покрай место което винаги съм пренебрегвал, виждам кръгове,кръгове.....и едни скокове във въздуха(това.а целия риболов го имам записан и най скоро време ще го обработя)...и познайте какво стана...приказка без край!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
По обяд дойде колегата от Сливен Коцето Димитров,който също се включи в шоуто,като го оставих да завърши започнатото,т.к. ми се наложи да поема към Шумен.Вечерта получих от него съобщение ,,След като си тръгна.пол. час мятах нервно без резултат.После се отпуснах,кастинга се пооправи и рибите се заредиха една след друга,само на онова место!Онези с плувките само гледаха и цъкаха с език!,,Ето го и колегата
Изображение
Това е засега от мен,очаквайте и филмчето и не забравяйте,че къща риба не лови!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Дек 06, 2015 2:26 pm 
Аватар

Вальо, респект за рибите и настойчиостта!

Изображение

Изображение

Са, да видим Батката дали още помръднува :D

Честит Никулден на всички, наздраве!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Дек 06, 2015 3:11 pm 
Аватар

Док,благодаря за празника,да ти се връща!Чак сега видях,че малко съм сбъркал мащаба на снимките,ама в бързината за празника да ги кача,да направя масата(сина ми днес е именник)и да запразним,така,че това е,а уважението към рибите и към колегите си го нося в сърцето!А Батката здраво държи из Софийско,дава добър пример на осталите ,,мухари,,
Поздрави от цялата ни група и <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Дек 10, 2015 3:01 pm 
Аватар

Студ ни студ,но като те бие ,,мухата,, какво му остава на човек освен да взема такъмите и на реката
Изображение

все още не се е съмнало,но аз съм на точното место и явно в точното време
Изображение
Изображение
И се започна.........
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Навярно последен напън за тази година,но какво да направя като ме иска!
Изображение
Но човек никога не трябва да казва никога!
Поздрави, <occasion и не забравяйте,че къща риба не лови!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Дек 10, 2015 9:55 pm 
Аватар

Вальо, вярно е това което казваш, че къща риба не лови, но ще ни уволнят и после само за риба. От къде това свободно време, незнам. Щом ти го имаш, давай. :smt023

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 43  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа