Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Сря Юли 29, 2026 1:43 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 43  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2016 8:28 pm 
Аватар

ДЪЛЪГ УИКЕНД-ТРИ ДНИ ПО РЕКИТЕ НА БЪЛГАРИЯ 2 ЧАСТ

След добрия риболов в петък с голяма доза оптимизъм поехме към Еленския Балкан,а там реки господ дал в излишък!Но и в най оптимистичните ми мисли не си представях какъв запомнящ се риболов ни очакваше -стръвнишки настървени риби,голям брой уловени риби,над 50 рибета 30 плюс,от тях поне 10 бр. 40 плюс!От 13 години съм мухар приятели,но за първи път ми се случва нещо подобно,през зимата да се улавят масово такива качествени риби!В събота ловихме на голям бръмбар на стримерова кука 8 номер,в неделя на малка осичка,а Мето пробва на попова лъжичка и резултата бе един,риба след риба!Имах чувство,че и кебапче да бях закачил.........
Каквото и да кажа колеги ще е малко,това е нещо което трудно се описва,просто човек трябва да го изпита на живо!Дай боже на всеки такъв късмет!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Честита Баба Марта на всички колеги и приятели, <occasion ,приятно прекарване на празниците и дай боже на всички добра слука!
Не забравяйте,че къща риба не лови!

От МК ,,Лудогорие,,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2016 8:47 pm 

Ба...си и рибите. Аз такваз дето Мето я е увесил на повода не съм хващал. Ама има време пък и съм с потенциал (е умре циганката дето хвалеше).
Къде ли е Бат Райко на ни подръпне ушаците, да влезем в час и да се представим достойно.
Поздрави на цялата група. Удоволствие е човек да погледа репортажите.

Поздрави и наздрав
Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 02, 2016 7:43 am 
Аватар

Това вашето си е военно-десантна ударна бригада :D ...всички риби стоят мирно и като по команда излитат!!!
Поздравления за споделеното бат Вальо... :smt038 .. нема лабаво при вас. :smt030
Изчел съм форума почти изцяло, но таквиз риби по това време на годината, много рядко някой е споделял. #-o
Поздрави и наслука на цялата ви бойна група!!! <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 02, 2016 3:52 pm 
Аватар

Баааа.....Мите, не помага и дръпанйе на ушаци :-s .....Га не сака не сака и те така те :-s ......Инак Бат Вальо и дружина са неудържими! =D> =D> !! Весели празници ви желая молодци, па ха дано вземем да фанем нещичко и около Софето.....

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 02, 2016 4:16 pm 
Аватар

Ще,ще Батка,и вашето време настъпва!Иначе есента и сега такъв късмет ни е подгонил,че каквото да кажа пак ще е малко.Тринадесет години ги гоня по реките,но такова чудо до сега не ми се бе случвало,цяла зима(с малки изключения)гонеха мухите като луди приятелю!Благодаря Ви за хубавите думи,желая Ви и Вас подобен късмет и слука и то в почивните дни !

Поздрави бат Вальо, <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2016 6:37 pm 
Аватар

ПРАЗНИЧЕН РИБОЛОВЕН МАРАТОН! ЧАСТ 1
Ден първи 03.03.
Здравейте приятели,честит 3 март на патерица!Така си бяхме подредили програмата,та и през четирите дни да бъдем по реките,но едно мислехме,съвсем друго се получи,но и това което се случи ,,берекет вересим,,(доволно,че и пре доволно)!На националния празник преди риболова посетихме гр. Велики Преслав,където станахме свидетели на едно уникално шоу,,Възстановка на освобождението на града от турско робство,,

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

С приповдигнато самочувствие от видяното с Жорката поехме към близките до Преслав реки.Слънчевото време ни предложи идеални условия за един прекрасен риболов с много уловени рибета и .......едно малко прилепче!Отново пчеличката на бат Радо Акулата бе голямото изкушение за рибките,просто не можеха да и устоят!За реката просто нямам думи,красива,ниско ниво,кристално бистра с множество малки притоци и безброй малки водопади!Десерта на излета бяха уловените риби,достатъчно на брой да зарадват и стоплят сърце мухарско!

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ден втори 04.03.
Голямо дърво,дъжд и студ !

Ден трети 05.03.
Групата в пълен състав,Жорката,Шефа,Мето и аз потегляме към любимата Тунджа
Изображение
ГЕЛЕ,ГОЛЯМО ГЕЛЕ приятели,голема и мътна река!
Но както казва народа всяко зло за добро,но за това какво се случи през четвъртия ден,как хванах четири риби 40 плюс във втора част на разказа ми!
Поздрави на всички колеги, <occasion и наслука и не забравяйте,че къща риба не лови!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2016 9:24 pm 
Аватар

Поздравления за патриотично-риболовния излет ,Вальо!Хубави реки,още по-хубави рибки!Наздрве на цялата дружина <occasion :smt035

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2016 9:57 pm 

Поздрави на групата,отново сте на висота както винаги! <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2016 8:49 pm 
Аватар

ПРАЗНИЧЕН РИБОЛОВЕН МАРАТОН-2 ЧАСТ
ден 4-06.03.2016г -Герловото
След двата дни на греди,гелета и капота и с малко поубито от лошото време настроение в неделя по обяд поех към Върбишко, Герловска околия,а там господ дал Рекички,от красива по красива!Единственото ми притеснение бе дали ще са се избистрили от проливните дъждове, ,изсипали се в последните дни и да ни би да ударя поредната греда!
И ,о Бинго!Прекрасна река,все едно никога не е валял дъжд! Винаги тая река държи много риба,на за жалост много рядко се хващат трофейни екземпляри .Единствено по големи риби се хващат от края на март до края на май или когато рибите мигрират от яз. Тича към горното течение
на реката да си хвърлят хайвера.Явно случих на такъв ден,защото се виждаха големи пасажи от различни видове риба(виждах как колеги плувкаджии вадеха шарени рибета,от червеноперката,уклея,костура....и стигнем до кефала)!Имах доста добра слука,не само количествена,но този път и качествена с много риби 30 плюс,като имах щастието и късмета да закача четири 40 плюс!Който колега е ходил по тия места знае ,че в последните 10 г. такива риби рядко се хващаха по тая река(преди сушата от 2007,2008 г масово закачахме такива ,,тупалки,,),но явно тази година ще е различна от последните(а късмет де)!Другото което ми направи силно впечатление бе.че повечето риби бяха с издути кореми,пълни с хайвер !Явно времето пообърка природата,в частност рибите!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрави на всички приятели и колеги, <occasion и не забравяйте,че къща риба не лови!
Наслука Валентин-МК ,, Лудогорие,,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2016 9:06 pm 
Аватар

Голяма красота ,Вальо!При вас голяма благодат.накъдето се обърнеш- река с хубави рибки!Мерак ми е и аз да закача някой от тия червеноперковци. :smt023

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 09, 2016 8:39 am 
Аватар

Браво бате Вальо,страхотни места и прекрасни риби.Ей нямате умора мевероятни репортажи браво и благодаря за споделеното :smt038

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 09, 2016 8:45 am 
Аватар

Евала, момци!! Ако не сте вие / тук и във фейса / риби ще видим на куково лято :D :D !!! Наздраве на всички участници в приключението!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Мар 14, 2016 1:39 pm 
Аватар

Привет на всички приятели и почитатели на мухарския риболов!

Вчера бе един важен ден,ден в който се иска прошка и затова искам,макар и с ден закъснение прошка от всеки,който съм го обидил или засегнал с нещо през изминалата година!

ЗА ПЪСТЪРВИ ИЗ ДЕБРИТЕ НА СТАРА ПЛАНИНА

В петък вечерта получих от Пенко Стоянов покана за събота за съвместен (разбирайте уроци)риболов на пъстърва.На такава покана просто не се отказва,който познава Пенко(надали има човек от нашите среди да не го познава)знае ,че това е един от най добрите мухари в пъстървовия риболов и винаги има какво да се учи от него!Поканата бе за река високо в Балкана и според Пенко ставаше въпрос за ,,трудна,, река ,особено за такива като мен-новак,с едва втори излет за ,,шаренки,,!Като видях реката си помислих ,,батка,, къде си тръгнал да си мериш онази работа ....Реката според Пенко бе идеална,по добра на дали можела да бъде!Помислих си ,дори и рибка да не хвана,стигат ми разходката и уроците....но съдбата и късмета явно и този път бяха с мен!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Не след дълго се появи и първата ми рибка

Изображение

А след нея втората,третата...и така достигнах до десетата,та чак и тях минах,ама стига съм се хвалил,но все пак приятели, заслужава се да се похваля защото това реално ми е първия риболов на такъв труден и див терен,изключвам Панега !

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Те това беше приятели,всичко тава хубаво риболовно изживяване се случи за около четири часа,докъм един на обяд.Искам сърдечно да благодаря на ПЕНКО за поканата и за съветите

Поздрави на всички, <occasion и не забравяйте,че къща риба не лови!Наслука!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Мар 14, 2016 3:46 pm 
Аватар

:smt038 :smt038 :smt038 Поздравления за хубавия репортаж.Страхотна река и хубави риби.Голямо БРАВО.Поздрави :smt023

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Мар 14, 2016 4:03 pm 
Аватар

Браво бе! Не ти стигат трофейните кефали, а и за шаренки ходиш и от професори се учиш... \:D/

Супер репортажче, а за природата какво да говорим. Все така да ви върви!

Поздрави и мерси за споделянето!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 43  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа