Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Сря Юли 29, 2026 3:25 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 43  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Май 02, 2016 6:27 pm 
Аватар

ДЪРЖАВЕН ШАМПИОНАТ 1ви КРЪГ РИБАРИЦА 23-24.04. УЛОВ НА ПЪСТЪРВА НА ШНУР И МУХА

Христос воскресе приятели на мухарския риболов!
С това филмче искам да Ви покажем как видяхме ние от МК,,Лудогорие,, и дрона на Жоро Геров самото състезание и направим съпричастни тия от Вас ,които ги нямаше в Рибарица.Надявам се .че сме успели поне малко да вникнем в ритъма и динамиката на на организаторите и състезателите.
Извинявам се ,че с известно закъснение Ви го показваме,ама аман от празници,софри и риболови!За това ще стане въпрос през следващите дни колеги.
Ето и самото филмче

https://www.youtube.com/watch?v=iuVkQda ... e=youtu.be

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Май 04, 2016 3:21 pm 
Аватар

ПРАЗНИЧНИ СТРАСТИ,ИЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ РИБОЛОВЕН МАРАТОН!

Лудогорски ,,Христос воскресе,, за всички приятели на риболова на шнур и муха!През четирите почивни дни направихме ,,малък шлем,,или по просто казано-три дни риболов на три вида риба!Максималистите ще кажат,а защо не четири.Ами защото някой трябваше да изяде агънцето,яйцата и козунаците!
Първият ден отделих на риболова на кефал на платен водоем с проходилка.За три часа прекарани в този красив водоем(бивша кариера)улових доволно количество добри риби.Който посещава такива водоеми приятели,знае,че те държат голямо количество изключително гладна риба,поради липса на добра хранителна среда и че на всяко подаване на мухата мигновенно следва борба на няколко риби за нея!Вследствие на това за 3,4 часа се хващат голямо количество риба,а ако човек има и малко късмет се хващат доста трофейни риби,които доста трудно и рядко се хващат по реките!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

През втория ден (Велик ден) падна забраната за улов на распер и идеята ни бе да го пробваме,да видим дали показва признаци на живот.Към нашата ,,Лудогорска група,, се присъедини ,,Краля на распера,,Сабин от Ямбол.
Денят започна с традиционното чукване с яйца и разчупването на Великденския козунак!

Изображение

Изображение

Изображение

За това са традициите колеги,за да се спазват!
Хванахме само РАСПЕР,,чета.Според Сабин леко замътената вода е била причина по големите распери да ни държат на дистанция и да не обръщат внимание на любимата им ,,попова лъжичка,,!Иначе приятели те си гонеха настървено малките рибета,правеха невероятни пируети и салта ,но за съжаление далече от нас.Надявам се ,че при следващият опит ще скъсим тая дистанция и тогава ще хванем от по големите распери! По прицип всяка година така мудно започва Расперовия риболов,но след това...мисля.че помните цяло лято какви хубави риби излизаха.Но въпреки ,че хванатите рибета бяха ,,бебета,,,все пак са распери,първи за тая година и то на връх Велик ден!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Последния ден оставихме за новата ни страст ,за ония красиви и нежни създания наречени ПЪСТЪРВИ!Посетихме една от любимите ни и красиви Старопланински реки,която ни се отплати за пореден път с доволно хванати ,,Пъструшки,,За красотата на реката няма да говоря,а ще ви оставя да се насладите на снимките!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Така всичко щеше да завърши ,бих казал перфектно за нас приятели,ако в края на деня не се появи местният ,,орка,,!Първо видях тази кола

Изображение

И за най непросветения,ще стане ясно кой се вози в кола без номера!Реших да го потърся и не много далече от колата го зърнах,плувкаджия,който прибираше всичко,при положение,че реката е в режим!През врата му висеше почти пълна торба от противогаз с рибета!Който ме познава добре,знае,че в такъв момент много,много не мисля,набързо го подкарах,ама имаше късмет ,,копелето,, ,по младо бе и бързо се измъкна в пресечената местност!Но мисля,че го по уплаших,но времето ще покаже!

<occasion и слука колеги и не забравяйте,че къща риба не лови!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Май 04, 2016 8:48 pm 
Аватар

Паздрави ,Вальо!
Уплътнили сте добре празничните дни .Чудесни рибки,вълнуващ репортаж,хубави снимки от красивата река!
<occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Май 05, 2016 8:08 am 
Аватар

Бате Вальо, здрасти!! Много ведър и "слънчев" репортаж, завършил, за съжаление, ...."облачно"....Синът ми ми разказа и за снимките на Д-р Косьо от Искрецка във Фейс.а :-s :-s .... Явно не ни е писано да дочакаме да живеем в една по-нормална държава... :( :( ...Въпреки всичко, благодарско за споделената емоция!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Май 06, 2016 11:05 am 
Аватар

Браво бат Вальо. Както винаги групата Ви е на висота. :smt023

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Май 10, 2016 1:27 pm 
Аватар

Лудогорски поздрави на всички приятели на риболова на шнур и изкуствена муха!

Почивните три дни така си ги бяхме разпределили,че хем ,,вълка да е сит,хем агнето да остане цяло,,!Рано сутринта на 6.май запалих пеща,метнах агнето и докато то се печеше, беш на най близкия платен водоем ,яз. Драгоево!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

За около три часа (ако не бе завалял проливен дъжд щяха да са повече!) хванах доста качествени риби,които демонстрираха завидна и желана от мен активност,явно си бяха хвърлили хайвера!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

След тежката празнична софра трябваше да се почива приятели! Така на 7 май реших да си взема ,, болничен ,, за риболов!Такова мързелуване не помня много от давна да ми се е случвало....!
И така отпочинали на 8 (неделя) с Жоро и Шефа (Дидо) поехме по Старопланинските чукари

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И тук случихме на сравнително добри рибки,дали заради по голямата вода или заради опита който понатрупахме от началото на годината, но бъдещето навярно ще покаже!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Така с тази снимка за спомен приключи този приятен и успешен риболовен излет,който за пореден път ни убеди,че къща риба не лови и ,че от сън спомен няма колеги!

До нови срещи и едно голямо лудогорско <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Май 10, 2016 8:34 pm 
Аватар

Малее :D .....Засърбяха ме ръцете :wink: ....Бате Вальо, вие сте направо в "друга" държава....Наздраве на групата <occasion <occasion !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Май 10, 2016 10:35 pm 
Аватар

Опитава Ви от началото на годината ако визираш Панега няма нищо общо с планинските реки. Панега е река пребогата на храна, планинските реки са реки бедни на храна - общо взето тук някъде основната разлика.

Иначе браво, добре сте половили за празниците за разлика от Батето къде Пънчо му е крив :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Май 11, 2016 6:58 am 
Аватар

Драго написа:

Заглавие:  Re: Излети на приятелите от мухарски клуб Лудогорие.  
Опитава Ви от началото на годината ако визираш Панега няма нищо общо с планинските реки.

Драго привет,напълно съм съгласен с теб!Наистина първите си рибки хванах на Панега,но тая река нещо не ме кефи,сякаш много лесно се случват нещата,освен това природата нещо куца,мръсотия,шума от МПС и кривия и сърдит поглед на местните!Единственото хубаво нещо е късмета от уловената риба!Наскоро на път за Рибарица ходих защото имах инфо ,че на суха се вдигат и наистина хванах първите си пъстърви на суха муха!И тук приключвам с Панега!Единственото изключение,което мога да направя е някое организирано мероприятие!
Като казах,че понатрупах опит,имах предвид,че последните няколко месеца нямам пропусната седмица без пъстървов излет!Не само ходенето,но и доста хванати ,,шаренки,,(всичките ми излети ги има във форума)!Повечето са на ,,трудни,,високо планински реки,трудно достъни и с много трудни риби,което още повече ме прави щастлив от успехите!Мисля,че моите места Драго са точно тия,а не Панега!Още на първия високо планински излет осъзнах за какво въпрос!
Поздрави <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Май 11, 2016 8:23 pm 
Аватар

Вальо,не така за Панега,що народ са били път до там и са се капотирали,не е истина.
Примери дал бог.
Иначе,поздрави за страхотните излети който правите.
Изкренно ви завиждам и за времето и за рибите.
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Май 11, 2016 10:43 pm 
Аватар

Значи Вальо нямах предвид природата, шума и колите. Панега според мен е най-богата река на храна у нас. Реката е иклщчително богата на гамарус и нимфи на майски мухи и рибите са презадоволени от към храна, докато планинските реки са по бедни от към хранителна база. Този фактор - храненето определя и активността на кълване на рибата и тяхната предпазливост.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Май 14, 2016 7:55 am 
Аватар

Драго написа:
  Заглавие:  Re: Излети на приятелите от мухарски клуб Лудогорие.  
Значи Вальо нямах предвид природата, шума и колите. Панега според мен е най-богата река на храна у нас.

Има и други реки,които са в пъти с по голяма хранителна среда Драго от Панега,а и природата не лъже!Лично аз ходя на две от тях и рибите които ловим по нищо не отстъпват на тия за които ходят много колеги на запад от Калотина!По обясними причини не пиша за тях!Една такава река с риби от порядъка на 3-5 кг за която преди 5 години излезе инфо,орките я обезкостиха,а днес дори и кефал не се намира колега!

Така,че света не почва и не свършва с Панега Драго!Малко повече са приказките и легендите за нея!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Май 14, 2016 6:06 pm 
Аватар

Колегата Василев отстреля мухарския Рай с големата гаубица!!! Бравос!

За планинските реки съм напълно съгласен - най-приятния мухарски риболов, просто не е за всеки...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2016 3:37 pm 
Аватар

ДВА ДНИ ВИСОКО НАД ОБЛАЦИТЕ,МЕЖДУ КАПКИТЕ ДЪЖД В ЦАРСТВОТО НА ,,ШАРЕНКИТЕ,,

Изображение

Изображение

Изображение

Заради всекидневните валежи през последните дни и високото ниво на Тунджа приятели ,през миналата седмица реших да заложа на високопланинските Старопланински реки,като очакванията ми бяха те да не са пълноводни и мътни.Тези мои очаквания се сбъднаха наполовина,само високо ,под самите върхове,почти от изворите им реките бяха перфектни за риболов!На моменти имах чувството,че дивите кози трудно биха стигнали до тия красиви места!Но колеги ,,кефа цена няма,, е казал народа!След почти три часов пешеходен преход намерих една красива река,може би една от най красивите реки в България на която съм риболовствал!Ето как я намерих

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Явно по тези трудно достъпни места малко колеги и ,,орки,,са идвали!Ще попитате веднага защо?Ами трябваха ми няколко минути да се убедя ,че в реката има риба,която бе учудващо спокойна,на места си плуваше на повърхността спокойно,като дори като стъпех на някоя клечка тя продължаваше да не ме забелязва.За мое голямо съжаление не обръщаше внимание и на сухите ми мухи,вземаше единствено на нимфа,но за сметка на това само как вземаше приятели,ще го помня дълго време!Ето и снимки на част от пленените ,,шаренки,,

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това приятели за сега е от мен,една голяма Лудогорска <occasion ,на слука и не забравяйте,че къща риба не лови!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2016 5:23 pm 
Аватар

Много хубави риби, Бате Вальо, напълни ми се окото!!! Поздрави <occasion <occasion !!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 641 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 43  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа